Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Christmas
Goûters
Petits-Déjeuners

Huisgemaakte cougnous

Of we ze nu cougnou, cougnole, schelp of suikerbrood noemen, wij zijn dol op deze kleine brioches. Wat een genot om ze elk jaar te vinden als Sinterklaas in aantocht is! Samen met onze magere jams worden ze nog lekkerder ;)
Cougnous maison
  • icon-puzzle-piece Difficulty difficile
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 150 min

Ingrediënten voor 3 cougnous

  • 10 g verse bakkersgist
  • 15 cl lauwe melk
  • 40 g poedersuiker
  • 400 gr bloem
  • 4 gram zout
  • 2 eieren
  • 100 g zachte boter
  • 1 eierdooier
  • Een beetje parelsuiker
  • Begeleiding: een lichte Materne-jam “Smeerbaar fruit”

    Voorbereiding

     

    1. Doe de bakkersgist in de lauwe melk. Laat het op kamertemperatuur staan ​​totdat de gist is opgezwollen en opgelost (15 minuten wachten).
    2. Doe de bloem, het zout, de poedersuiker en de eieren in de kom van je keukenmachine. Kneed ongeveer 5 minuten op lage snelheid met de haak en voeg dan beetje bij beetje het melk/gistmengsel en de boter in stukjes toe. Zorg ervoor dat u tussen elke toevoeging van boter ongeveer 1 minuut kneden laat. Als alle boter is toegevoegd, laat u nog ongeveer 5 minuten kneden. Het deeg moet homogeen zijn en loskomen van de zijkanten van de kom.
    3. Dek af met een schone doek en laat 1u30 rijzen naast een radiator. Het deeg zal in volume verdubbelen. Na 1u30 drukt u het deeg plat met uw vuisten op een met bloem bestoven werkblad en verdeelt u het in 3 gelijke delen.
    4. Neem het eerste stuk deeg en verdeel het in tweeën. Plaats een bal op een vel bakpapier of een siliconen canvas. Verdeel de tweede bal in tweeën en plaats elke kleine bal aan elke kant van de hoofdbal, zodat het “kleine mannetje” ontstaat.
    5. Doe hetzelfde met de andere stukken deeg. Je krijgt 3 cougnous. Dek opnieuw af met een schone doek en laat 45 minuten rijzen.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de cougnous vervolgens met eigeel met behulp van een keukenborstel. Bak gedurende 20 minuten en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
    7. Geniet van uw cougnous met lichte Materne-jam voor een geruststellend en fruitig tussendoortje.

    Miammmm

    Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

    Genieten ! 

    Gratis levering

    gewoon thuisbezorgd!

    Beveiligde betalingen

    Bancontact / Visa / Mastercard

    Verzorgde verzending

    in een mooi pakket

    Personaliseer uw boodschap

    bij uw pakket