Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g bloem
- 50 g gesmolten boter
- 1 tl Provençaalse kruiden of tijm
- 1 gele ui
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 1 niet-afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 niet-afgestreken theelepel Provençaalse kruiden
- 3 el rodebessenconfituur Oogst
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Schil de ui en snijd hem fijn.
- Stoof in een pan met een scheutje olijfolie gedurende 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de gepelde en geperste knoflook en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en overgiet met de tomatencoulis.
- Laat minstens 30 minuten op een laag vuur sudderen, en zelfs langer als je de tijd hebt.
- Verwarm je oven voor op 180 °C op de heteluchtstand.
- Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas, de bloem, de in kleine stukjes gesneden koude boter en de kruiden. Meng met je vingers tot je een kruimelige textuur krijgt, zoals een kruimeldeeg.
- Zorg ervoor dat de kabeljauwfilets helemaal droog zijn. Gebruik zo nodig keukenpapier.
- Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over elke kabeljauwfilet en druk lichtjes aan zodat het goed vastkleeft.
- Leg de kabeljauwfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet ongeveer 15 minuten in de oven, of tot de kabeljauw gaar is en de korst goudbruin en krokant.
- Breng de saus op de bodem van het bord aan en leg de kabeljauw in het midden. Garneer met een blaadje basilicum en voeg een paar toefjes confituur toe op de vis.
- Laat het smaken :)
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!