Plats
Récolte
Récolte
Kabeljauw in een parmezaankorst, tomatencrème en confituur Oogst rode bessen
Ons geheim om van vis een heerlijk gerecht te maken? Probeer ons recept voor kabeljauw in een korst van Parmezaanse kaas, overgoten met een romige tomatencrème en versterkt door onze Rode Bessenoogstjam. Gewoon heerlijk. 🐟😋
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwfilets (elk ongeveer 150 g)
- 50gr geraspte Parmezaanse kaas
- 50gr bloem
- 50gr gesmolten boter
- 1 theelepel Provençaalse kruiden of tijm
- 1 gele ui
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 1 afgestreken theelepel gerookte paprika
- 1 afgestreken theelepel Provençaalse kruiden
- 3 eetlepels rode bessenoogstjam
- Zout & peper
- Olijfolie
Voorbereiding
- Schil en snipper de ui.
- Laat het in een pan met een scheutje olijfolie gedurende 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur zweten.
- Voeg de gepelde en geperste knoflook toe, evenals de kruiden. Breng op smaak met peper en zout en bedek met tomatencoulis.
- Kook op laag vuur gedurende minimaal 30 minuten, meer als je tijd hebt.
- Verwarm je oven voor op 180°C, hetelucht.
- Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas, de bloem, de koude boter in kleine stukjes en de kruiden. Gebruik je vingers om te mengen totdat je een zandige textuur krijgt, zoals een crumble.
- Zorg ervoor dat de kabeljauwfilets volledig droog zijn. Gebruik indien nodig papieren handdoeken.
- Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over elke kabeljauwfilet en druk licht aan zodat het goed blijft plakken.
- Leg de kabeljauwfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak ongeveer 15 minuten, of tot de kabeljauw gaar is en de korst goudbruin en knapperig is.
- Giet de saus op de bodem van het bord en plaats de kabeljauw in het midden. Versier met een blaadje basilicum en voeg een paar puntjes jam toe aan de vis.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share