Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Plats

Kip met tomaat en clementinesap

Wil je een eenvoudig recept met zonnige smaken? Probeer ons nieuwe exotische recept voor gekarameliseerde kip met clementinesap.
Poulet à la tomate et au jus de clémentine
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 45 min

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 140 gr tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml clementinesap
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • 1 takje tijm
  • Een paar verse basilicumblaadjes
  • Zout, peper
  • Olijfolie

Begeleiding:

  • 200 g maïsmeel (polenta)
  • 1,3L water of bouillon
  • 25 gr boter
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Dit

 

Voorbereiding

  1. Om de kip te bereiden, snijdt u de kip in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
  3. Voeg de gerookte paprika toe, daarna de knoflook en kook 1 minuut op middelhoog vuur.
  4. Voeg de in blokjes gesneden kip toe en bak ze aan alle kanten bruin. Voeg zout en peper toe.
  5. Voeg de tomatenpuree en het clementinesap toe en laat 15 minuten op laag vuur koken.
  6. Voeg de gehakte verse basilicum toe en laat 5 minuten koken, nog steeds op laag vuur.
  7. Maak ondertussen de polenta klaar. Giet maïsmeel in kokend gezouten water en roer gedurende 1 tot 2 minuten.
  8. Voeg boter en geraspte Parmezaanse kaas toe en stop met koken.
  9. Schik de polenta op de bodem van een diep bord.
  10. Leg er een royale portie kip op en maak af met een scheutje olijfolie en wat basilicumblaadjes ter decoratie.

     

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket