Plats
Kip met tomaat en clementinesap
Wil je een eenvoudig recept met zonnige smaken? Probeer ons nieuwe exotische recept voor gekarameliseerde kip met clementinesap.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 140 gr tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml clementinesap
- 1 eetlepel gerookte paprika
- 1 takje tijm
- Een paar verse basilicumblaadjes
- Zout, peper
- Olijfolie
Begeleiding:
- 200 g maïsmeel (polenta)
- 1,3L water of bouillon
- 25 gr boter
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Dit
Voorbereiding
- Om de kip te bereiden, snijdt u de kip in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
- Voeg de gerookte paprika toe, daarna de knoflook en kook 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg de in blokjes gesneden kip toe en bak ze aan alle kanten bruin. Voeg zout en peper toe.
- Voeg de tomatenpuree en het clementinesap toe en laat 15 minuten op laag vuur koken.
- Voeg de gehakte verse basilicum toe en laat 5 minuten koken, nog steeds op laag vuur.
- Maak ondertussen de polenta klaar. Giet maïsmeel in kokend gezouten water en roer gedurende 1 tot 2 minuten.
- Voeg boter en geraspte Parmezaanse kaas toe en stop met koken.
- Schik de polenta op de bodem van een diep bord.
- Leg er een royale portie kip op en maak af met een scheutje olijfolie en wat basilicumblaadjes ter decoratie.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share