Entrées
Plats
Plats
Kipnuggets gepaneerd met Parmezaanse kaas en gebakken uien en abrikozencompote
Laat je verleiden door ons recept voor goudklompjes, omhuld met een krokant parmezaanse garnituur en geniet ervan met onze heerlijke abrikozencompote voor een vleugje originaliteit!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kipfilets
- 150 gr bloem
- 2 eieren
- 150 gram volkoren broodkruim
- 5 eetlepels gebakken uien
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper
- + Begeleidend bij Abrikozencompote
Voorbereiding
- Snij de kipfilets in reepjes.
- Breek een ei en klop het tot een omelet in een diep bord.
- Doe de bloem op een plat bord en meng in een tweede bord het paneermeel met de gebakken uien en de Parmezaanse kaas, zout en peper.
- Leg de kipreepjes eerst in de bloem. Bestrijk ze goed en schud ze (om overtollige bloem te verwijderen) voordat je ze in het losgeklopte ei doopt.
- Zodra alle naalden goed bedekt zijn met ei, dompelt u ze onder in het mengsel met paneermeel. Reserveren.
- Bak de nuggets in een pan met een klontje boter gedurende 6 tot 8 minuten aan elke kant (of in de oven op 160°C gedurende 12 minuten en 180°C gedurende de laatste 5 minuten).
- Serveer de nuggets als voorgerecht of als hoofdgerecht met abrikozencompote, warm of koud.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share