Ingrediënten voor 24 koekjes
226 g gezouten boter, op kamertemperatuur
- 210 g kristalsuiker
- 110 g rietsuiker
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 2 grote eieren
- 400 g bloem
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
Voor de crumble:
60 g zachte boter
- 55 g rietsuiker
- 75 g bloem
- Kaneel
Voor de garnering:
Bereiding

Maak het koekjesdeeg: klop de boter in een grote kom tot hij romig is. Voeg vervolgens de verschillende soorten suiker toe en mix tot een romig mengsel.
- Voeg de vanille en de eieren toe en meng tot een homogeen geheel. Voeg de overige koekjesingrediënten toe en meng tot er een deeg ontstaat. Zet het 30 minuten in de koelkast, zodat je het deeg gemakkelijker in balletjes kunt rollen.
- Vorm balletjes van +/- 50-60 gram van het deeg en laat ze in een luchtdichte kom of schotel minimaal 2-3 uur rusten in de koelkast of gedurende 1-2 uur in de vriezer.
- De afkoeltijd is essentieel. Dit maakt de koekjes luchtig.
- Bereid de crumble terwijl je deeg afkoelt. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de boter in een middelgrote kom. Voeg de rietsuiker, bloem en kaneel toe.
- Je krijgt een kruimelig mengsel. Doe de kruimeldeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Verkruimel de koekjes terwijl ze afkoelen.
- Koekjes bakken: Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een paar bakplaten met bakpapier of siliconen bakmatten.
- Plaats ongeveer 6 koekjes op elke bakplaat, met een tussenruimte zodat ze kunnen uitzetten.
- Bak gedurende 11 tot 13 minuten.
- De randen moeten stevig aanvoelen als ze worden aangeraakt, en het midden moet omhoog komen.
- Geen paniek als de koekjes in dit stadium nog zacht lijken. Ze zullen stollen als ze afkoelen. Laat ze 1 tot 2 minuten op de bakplaat liggen en druk vervolgens met een eetlepel het midden aan. Laat ze een paar minuten afkoelen en breng de koekjes, als ze steviger zijn, over naar een rooster om volledig af te koelen.
- Werk de koekjes af: Giet de compote in de holte van de afgekoelde koekjes en bestrooi met crumble.
Hmmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!