Ingrediënten voor 2 personen
- 125 g koraallinzen
- 1 gele ui
- 1 teentje knoflook
- 1 volle eetlepel gele currypasta
- 1 theelepel kurkuma
- 3 cm geraspte gember
- 200 ml kokosmelk
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- 1 langwerpige rode peper, in stukjes gesneden
- 3 el ananasjam van Materne
- 2 theelepels sojasaus
- Plantaardige olie
- Verse koriander
- Kokosschaafsel
- Bijgerecht: Rijst
Voorbereiding
- Fruit de ui in een scheutje olie, voeg de in dunne reepjes gesneden paprika toe en bak tot de ui doorschijnend is.
- Voeg de gember toe en bak 2 minuten. Voeg dan de currypasta en kurkuma toe en kook verder.
- Voeg de geperste knoflook en ananasjam toe, roer en voeg dan de sojasaus toe.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Besprenkel met kokosmelk. Laat ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur.
- Voeg indien nodig een beetje water toe met een beetje verdunde groentebouillon.
- Kook tegelijkertijd de linzen volgens de aanwijzingen van de producent.
- Bestrooi vlak voor het opdienen met versgehakte koriander en kokosschaafsel.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!