Dahl de lentilles corail à la confiture d’ananas
  • Prep 30 min
  • Serving 2 pers

Koraallinzendahl met ananasconfituur

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g koraallinzen
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 volle eetlepel gele currypasta
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 cm geraspte gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 1 langwerpige rode peper, in stukjes gesneden
  • 3 el ananasjam van Materne
  • 2 theelepels sojasaus
  • Plantaardige olie
  • Verse koriander
  • Kokosschaafsel
  • Bijgerecht: Rijst

 

Voorbereiding

  1. Fruit de ui in een scheutje olie, voeg de in dunne reepjes gesneden paprika toe en bak tot de ui doorschijnend is.
  2. Voeg de gember toe en bak 2 minuten. Voeg dan de currypasta en kurkuma toe en kook verder.
  3. Voeg de geperste knoflook en ananasjam toe, roer en voeg dan de sojasaus toe.
  4. Voeg de tomatenpuree toe.
  5. Besprenkel met kokosmelk. Laat ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur.
  6. Voeg indien nodig een beetje water toe met een beetje verdunde groentebouillon.
  7. Kook tegelijkertijd de linzen volgens de aanwijzingen van de producent.
  8. Bestrooi vlak voor het opdienen met versgehakte koriander en kokosschaafsel.


Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!