Plats
Koraallinzendahl met ananasconfituur
Geïnspireerd door de Indiase keuken is linzendahl een eenvoudig te bereiden, geruststellend en smaakvol vegetarisch gerecht. Voeg, net als in ons recept, een vleugje originaliteit toe met onze Materne ananasconfituur.

- Prep 30 min
- Serving 2 pers
Ingrediënten voor 2 personen
- 125 gr van koraallinzen
- 1 gele ui
- 1 teentje knoflook
- 1 volle theelepel gele currypasta
- 1 el kurkuma
- 3 cm geraspte gember
- 200 ml kokosmelk
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- 1 lange rode paprika in stukjes gesneden
- 3 dozen Materne ananasconfituur
- 2 el sojasaus
- Plantaardige olie
- Verse koriander
- Kokosvlokken
- Begeleiding: Rijst
Voorbereiding
- Fruit de ui in een scheutje olie, voeg de in dunne reepjes gesneden paprika toe en kook tot de ui glazig is.
- Voeg de gember toe en kook 2 minuten. Voeg vervolgens de currypasta en kurkuma toe en kook verder.
- Voeg de geperste knoflook en ananasconfituur toe, meng en voeg dan de sojasaus toe.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Besprenkel met kokosmelk. Kook op laag vuur gedurende ongeveer vijftien minuten.
- Voeg indien nodig een beetje water toe met een beetje verdunde groentebouillon.
- Kook de rijst ondertussen.
- Bij het serveren bestrooien met vers gehakte koriander en kokosschaafsel.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share