Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tot 6 kwartels
- 150 g peperkoek
- 90 g boter
- 6 sjalotten
- 650 ml kippenbouillon
- Klontje boter
Voor erbij
- Veenbessencompote van Materne
- Zelfgemaakte aardappelpuree
Bereiding

- Verkruimel de peperkoek met de hand.
- Fruit in een koekenpan de fijngehakte sjalotten op een laag vuur met een klontje boter tot de sjalotten beginnen te smelten.
- Voeg de verkruimelde peperkoek toe, meng goed en bak nog een paar minuten.
- Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.
- Vul de kwartels met het mengsel, bind ze toe of zet ze vast met tandenstokers en leg ze in een ovenvaste schaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie of boter.
- Giet de kippenbouillon op de bodem van de schaal. Zet 35 minuten in de oven en besprenkel de kwartels regelmatig met de jus.
- Schik de aardappelpuree op het bord met behulp van een serveerring.
- Verdeel de rest van de Comté over de bodem van de geribbelde vormpjes en voeg het mengsel toe.
- Voeg de warme veenbessencompote en de kwartel toe.
- Laat het smaken :)
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!