Christmas
Plats
Plats
Kwartel gevuld met peperkoek, Materne cranberrycompote en aardappelpuree
Als u nog niet weet waar uw feestmaaltijd van gemaakt zal worden, probeer dan ons recept voor gevulde kwartels! Voor zoetzure liefhebbers: ontdek een smeltende vulling met peperkoek- en cranberrycompote, een must-try.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tot 6 kwartels
- 150 gram peperkoek
- 90 g boter
- 6 sjalotten
- 650 ml kippenbouillon
- Klopje boter
Begeleiding
- Moederlijke bosbessencompote
- Huisgemaakte aardappelpuree
Voorbereiding
- Verkruimel de peperkoek met de hand.
- In een pan de gesnipperde sjalotjes op laag vuur bruin bakken met een klontje boter tot de sjalot zacht begint te worden.
- Voeg de verkruimelde peperkoek toe, meng en kook nog een paar minuten
- Zout en peper en haal dan van het vuur.
- Vul de kwartels met het preparaat, bind ze vast of sluit ze met tandenstokers en plaats ze in een ovenschaal. Zout, peper en besprenkel de kwartels met olijfolie of boter.
- Giet de kippenbouillon op de bodem van de schaal. Bak gedurende 35 minuten en bedruip de kwartels regelmatig met het sap.
- Schik de aardappelpuree met een riempje op het bord.
- Voeg de hete cranberrycompote en de kwartel toe.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share