Cailles farçies au pain d’épices, compote d’airelles Materne et purée de pommes de terre
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 60 min

Kwartel gevuld met peperkoek, Materne cranberrycompote en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tot 6 kwartels
  • 150 g ontbijtkoek
  • 90 gr de beurre
  • 6 sjalotten
  • 650 ml kippenbouillon
  • Noix de beurre

Ondersteuning

  

    Voorbereiding

     

    1. Verkruimel de peperkoek met de hand.
    2. Fruit in een koekenpan de gehakte sjalotten op laag vuur met een klontje boter tot de sjalotten beginnen te smelten.
    3. Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe, meng goed en bak nog een paar minuten. 
    4. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
    5. Vul de kwartels met het mengsel, bind of verzegel ze met tandenstokers en leg ze in een ovenvaste schaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie of boter.
    6. Giet de kippenbouillon op de bodem van de schaal. Zet 35 minuten in de oven en bedruip de kwartels regelmatig met het sap.
    7. Schik de aardappelpuree op het bord met behulp van een hoepel.
    8. Verdeel de rest van de Comté over de bodem van de geribbelde vormpjes en voeg het mengsel toe. 
    9. Voeg de warme lingonbessencompote en de kwartel toe.
    10. Veel plezier :) 

     

    Miamm

    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

    Veel plezier!