Millefeuille de betterave, chèvre & confiture de fraises
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min

Millefeuille van rode biet, geitenkaas en aardbeienjam

Ingrediënten

Basis :

  • 2 vacuüm verpakte bieten
  • 2 el. aardbeienjam
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie

Geitenkaasvulling :

  • 150 g geitenkaaspasta
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • Zout en peper

Om te dienen :

  • Een seizoenssalade

Voorbereiding

  1. Bereid de geitenkaasvulling voor. Meng in een kom de geitenkaas, geperste knoflook, fijngehakte bieslook en een snufje zout en peper. Zet apart.
  2. Bereid de compote met sjalot en jam. Snipper de sjalot. Fruit hem in de olijfolie tot hij smelt. Voeg de aardbeienjam toe en laat enkele minuten op een zacht vuurtje bakken.
  3. Snijd de bieten in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verwarm ze even in de pan met de jam zodat ze de smaken kunnen opnemen.
  4. Schik de millefeuille. Wissel een plakje rode biet af met een laagje geitenkaasmengsel en dan nog een plakje rode biet. Eindig met een laagje geitenkaas.
  5. Schik de overgebleven gekonfijte sjalotten erop.
  6. Serveer met een salade van het seizoen en breng op smaak.

 

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!