Ingrediënten (voor 12 koekjes)
- 100 gr de beurre pommade
- 115 g cassonade
- 55 g rietsuiker
- 1 ei
- 180 gram bloem
- 3 g bakpoeder
- 70 g chocoladestukjes
- 1 snuifje fleur de sel
Topping
- Griekse yoghurt
- Magere aardbeienjam
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom de boter met de bruine suiker en rietsuiker tot een romig mengsel.
- Voeg het ei toe en meng goed, roer dan de bloem en het bakpoeder erdoor. Werk af met een snufje fleur de sel.
- Roer de chocoladeschilfers erdoor.
- Vorm balletjes ter grootte van pingpongballetjes.
- Leg de balletjes 30 minuten in de vriezer zodat ze hun vorm behouden wanneer ze gekookt worden.
- Bak 15 minuten op 180°C. De koekjes moeten licht goudkleurig zijn aan de randen en zacht in het midden.
- Laat afkoelen.
- Doe in een glaasje stukjes gebroken koekjes, voeg Griekse yoghurt toe, 1 lepel jam en herhaal de handeling 1 of 2 keer, eindig met de jam.