Mini shortcakes express à la confiture de fraises allégée
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Time 15 min

Express mini shortcakes met magere aardbeienjam

Ingrediënten (voor 12 koekjes)

  • 100 gr de beurre pommade
  • 115 g cassonade
  • 55 g rietsuiker
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 3 g bakpoeder
  • 70 g chocoladestukjes
  • 1 snuifje fleur de sel

Topping

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een kom de boter met de bruine suiker en rietsuiker tot een romig mengsel.
  3. Voeg het ei toe en meng goed, roer dan de bloem en het bakpoeder erdoor. Werk af met een snufje fleur de sel.
  4. Roer de chocoladeschilfers erdoor.
  5. Vorm balletjes ter grootte van pingpongballetjes.
  6. Leg de balletjes 30 minuten in de vriezer zodat ze hun vorm behouden wanneer ze gekookt worden.
  7. Bak 15 minuten op 180°C. De koekjes moeten licht goudkleurig zijn aan de randen en zacht in het midden.
  8. Laat afkoelen.
  9. Doe in een glaasje stukjes gebroken koekjes, voeg Griekse yoghurt toe, 1 lepel jam en herhaal de handeling 1 of 2 keer, eindig met de jam.