Crêpes de sarrasin, confiture SoFruit à la framboise
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Boekweitpannenkoekjes met confituur SoFruit-frambozen

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg

  • 1 ei
  • 250 gram boekweitmeel
  • 525 ml water
  • 5 g grove sel
  • 20 gram halfzaadboter

Voor ondersteuning

  • 200 gram gekookt gerookt spek
  • 100 gram kaas om te smelten: Roquefort met mascarpone
  • 6 bruine champignons, fijngesneden met een mandoline
  • SoFruit-frambozenjam 
  • 4 eieren
  • Zout peper

 

Voorbereiding

  1. Om het deeg te bereiden, giet je de bloem in een slakom. Maak een kuiltje en breek het ei erin.
  2. Voeg een beetje zout en peper toe.
  3. Meng voorzichtig met een garde en ontspan het deeg geleidelijk met koud water terwijl u klopt tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
  4. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
  5. Haal het overgebleven deeg eruit en klop opnieuw.

 

  1. Om de pannenkoek te bakken, olie of boter in de pan/crêpemaker en bak de pannenkoek gedurende 1 minuut en 30 minuten aan de eerste kant en 30 seconden aan de andere kant.
  2. Verdeel het spek, daarna de kaas en breek het ei erbovenop. Schik de plakjes champignons
  3. Laat een minuut koken, tot het eiwit melkachtig wordt. Vouw vervolgens de 4 zijden om.
  4. Laat op het vuur staan ​​tot het ei gaar is en je een licht krokante bodem krijgt.

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

Genieten !