Plats
Boekweitpannenkoekjes met confituur SoFruit-frambozen
Verruil de traditionele suikercrêpe voor ons recept voor boekweitcrêpe met blauwe kaas uit de Auvergne, gegrild spek, verse champignons, vergezeld van een ei en een paar druppels SoFruit-frambozenconfituur! Miaam, een genot 🤭
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg
- 1 ei
- 250 gram boekweitmeel
- 525 ml water
- 5 g grove sel
- 20 gram halfzaadboter
Voor ondersteuning
- 200 gram gekookt gerookt spek
- 100 gram kaas om te smelten: Roquefort met mascarpone
- 6 bruine champignons, fijngesneden met een mandoline
- SoFruit-frambozenjam
- 4 eieren
- Zout peper
Voorbereiding
- Om het deeg te bereiden, giet je de bloem in een slakom. Maak een kuiltje en breek het ei erin.
- Voeg een beetje zout en peper toe.
- Meng voorzichtig met een garde en ontspan het deeg geleidelijk met koud water terwijl u klopt tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
- Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
- Haal het overgebleven deeg eruit en klop opnieuw.
- Om de pannenkoek te bakken, olie of boter in de pan/crêpemaker en bak de pannenkoek gedurende 1 minuut en 30 minuten aan de eerste kant en 30 seconden aan de andere kant.
- Verdeel het spek, daarna de kaas en breek het ei erbovenop. Schik de plakjes champignons
- Laat een minuut koken, tot het eiwit melkachtig wordt. Vouw vervolgens de 4 zijden om.
- Laat op het vuur staan tot het ei gaar is en je een licht krokante bodem krijgt.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share