Poires pochées au jus de cranberry
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Peren gepocheerd in cranberrysap

Ingrediënten voor 6 personen 

  • 6 stevige peren, geschild en heel geconserveerd met de steel
  • 1 liter Materne cranberrysap
  • 200 gr suiker
  • 1 stokje kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 2 sterren van steranijs (steranijs)
  • 1 vanillestokje, in tweeën gedeeld en geschraapt
  • 100 g verse veenbessen (ter decoratie)
  • Een paar takjes verse rozemarijn (ter decoratie) 

Voorbereiding

  1. Giet het cranberrysap in een grote pan en voeg de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels, de steranijs en het vanillestokje (zaadjes en peulen) toe.
  2. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen, zodat de kruiden goed in de siroop trekken.
  3. Dompel de peren voorzichtig in de cranberrysiroop.
  4. Dek de pan gedeeltelijk af en kook op laag vuur gedurende ongeveer 25 minuten, of tot de peren zacht maar nog steeds stevig zijn.
  5. Draai ze af en toe zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  6. Zodra de peren gepocheerd zijn, haalt u ze voorzichtig uit de siroop en legt u ze op een bord.
  7. Kook de siroop in: verwijder de kruiden (kaneel, kruidnagel, steranijs en vanillestokje) uit de siroop.
  8. Verhoog het vuur en laat de siroop onbedekt inkoken tot hij dikker en stroperig wordt.
  9. Het zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.
  10. Eenmaal ingekookt, laat u de siroop iets afkoelen.
  11. Schik de gepocheerde peren op afzonderlijke borden of in een grote serveerschaal. Bestrijk ze royaal met ingekookte siroop.
  12. Versier elke peer met een paar verse veenbessen en een takje rozemarijn voor een feestelijk tintje.

 

    Miammmm

    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

    Genieten !