Ingrediënten voor 6 personen
- 145 gram ongezouten boter
- 1 walnoot voor het gerecht
- 145 gram amandelpoeder
- 140 g banketmeel
- 100 g bruine suiker
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 3 peren
- 1/2 potje Rabarber-nostalgiejam
- 1/2 theelepel kaneel
Voorbereiding
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in de lengte in vieren.
- Schik de peren in een vooraf beboterde ovenschaal. Voeg een paar theelepels roze rabarberjam toe bovenop de peren.
- Meng in een slakom alle ingrediënten voor de crumble met je vingers.
- Verkruimel dit mengsel over de peren.
- Voeg opnieuw een paar theelepels jam toe. Bestrooi met geschaafde amandelen en bak +/- 20 tot 25 minuten.
- Laten afkoelen en genieten :)
Jammie
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten!