Crumble de poires et confiture Nostalgie Rhubarbe
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 6 pers

Perencrumble en Nostalgie Rabarberjam

Ingrediënten voor 6 personen

  • 145 gram ongezouten boter  
  • 1 walnoot voor het gerecht
  • 145 gram amandelpoeder
  • 140 g banketmeel
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 3 peren
  • 1/2 potje Rabarber-nostalgiejam
  • 1/2 theelepel kaneel

Voorbereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in de lengte in vieren.
  3. Schik de peren in een vooraf beboterde ovenschaal. Voeg een paar theelepels roze rabarberjam toe bovenop de peren.
  4. Meng in een slakom alle ingrediënten voor de crumble met je vingers.
  5. Verkruimel dit mengsel over de peren.
  6. Voeg opnieuw een paar theelepels jam toe. Bestrooi met geschaafde amandelen en bak +/- 20 tot 25 minuten.
  7. Laten afkoelen en genieten :) 

Jammie

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Genieten!