Desserts
Goûters
Nostalgie
Goûters
Nostalgie
Ricottacake en Nostalgie Abrikozenconfituur
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 6 pers
- Time 30 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 g ricotta
- 50 g banketmeel
- 4 eieren
- 100g Nostalgie abrikozenconfituur
- Citroenschil (volgens uw voorkeuren)
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Materiaal : Een cakevorm met een diameter van 21 cm
Voorbereiding
- Scheid het eiwit van de dooiers.
- Meng in een grote kom de eidooiers met de ricotta, voeg de citroenschil toe en meng de bloem en de confituur erdoor.
- Klop de eiwitten stijf en voeg ze in 3 stappen toe aan de bereiding.
- Meng voorzichtig om een homogeen mengsel te krijgen en het eiwit niet te breken.
- Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestoven Charlotte-vorm.
- Gladstrijken, deppen, bestrooien met geschaafde amandelen en in een hete oven op 160°C gedurende 40 tot 45 minuten bakken.
- Laat afkoelen, haal het daarna uit de vorm en zet het minstens 1 uur in de koelkast voordat je het proeft.
- Genieten
Jammie
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten!
Liked this? Share