Omgekeerde room met confituur Oogst 4 vruchten
- Difficulty difficile
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 omgekeerde crèmes
- 100 g suiker
- 3 eetlepels water
- 500 ml volle melk
- 4 eieren
- 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)
- 150 gram Harvest 4 fruitjam
Voorbereiding
-
Verwarm de suiker met het water in een pan op middelhoog vuur tot je een gouden karamel verkrijgt. Meng niet met een lepel, maar draai de pan rond om te mengen.
- Zodra de karamel een mooie gouden kleur heeft, giet je hem onmiddellijk in een vlaaivorm of individuele vormpjes, waarbij je de vorm kantelt om de karamel gelijkmatig over de bodem en zijkanten te verdelen.
- Verwarm uw oven voor op 150°C.
- Verwarm in een andere pan de melk met het gespleten en geschraapte vanillestokje (of vanille-extract). Laat een paar minuten van het vuur af trekken.
- Klop in een kom de eieren los met de jam.
- Haal het vanillestokje uit de melk en sprenkel de hete melk onder voortdurend roeren over het eierjammengsel.
- Giet het mengsel in de gekarameliseerde vlaaivorm.
- Plaats de vorm in een grotere schaal gevuld met heet water, zodat er een dubbele boiler ontstaat.
- Plaats in de oven en laat ongeveer 45 minuten tot 1 uur koken, totdat de room gestold is (een mes dat in het midden wordt gestoken, moet er schoon uitkomen).
- Haal de pan uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem vervolgens minimaal 4 uur, of bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
- Om het uit de vorm te halen, laat u het lemmet van een mes langs de zijkanten van de vorm glijden en keert u het om op een serveerschaal. De vloeibare karamel verspreidt zich over de gemorste room.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share