Crème renversée à la confiture Récolte 4 fruits
  • Difficulty difficile
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Omgekeerde room met confituur Oogst 4 vruchten

Ingrediënten voor 4 custards

  • 100 g suiker
  • 3 eetlepels water
  • 500 ml volle melk
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)
  • 150 g oogstjam 4 vruchten

 


     

    Voorbereiding

    1. Verwarm in een steelpan de suiker en het water op een middelhoog vuur tot je een gouden karamel krijgt. Roer niet met een lepel, maar draai de pan om te mengen.
    2. Zodra de karamel een mooie gouden kleur heeft, giet je hem meteen in een vlaaivorm of in individuele schaaltjes, waarbij je de vorm schuin houdt om de karamel gelijkmatig over de bodem en zijkanten te verdelen.
    3. Verwarm je oven voor op 150°C.
    4. Verwarm in een andere steelpan de melk met het gespleten vanillestokje (of vanille-extract). Laat een paar minuten trekken van het vuur af.
    5. Klop in een kom de eieren los met de jam.
    6. Haal het vanillestokje uit de melk en druppel de hete melk onder voortdurend roeren over het eier- en jammengsel.
    7. Giet het mengsel in de gekarameliseerde vlaaivorm.
    8. Plaats de vorm in een grotere schaal gevuld met heet water om een bain-marie te creëren.
    9. Plaats in de oven en bak ongeveer 45 minuten tot 1 uur, tot de room is gestold (een mes dat in het midden wordt gestoken moet er schoon uitkomen).
    10. Haal het blik uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur, zet het dan minstens 4 uur in de koelkast, of bij voorkeur een nacht.
    11. Om de vorm te ontvormen, ga je met het lemmet van een mes langs de zijkanten van de vorm en draai je hem uit op een serveerschaal. De vloeibare karamel zal zich over de vla verspreiden.

      Miamm

      Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

      Veel plezier!