Rouleaux de printemps sucrés-salés aux scampis et mangue
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Zoetzure loempia's met scampi's en mango

Ingrediënten (voor 4 broodjes)

Voor rollen :

  • 4 rijstbladeren
  • 50 g vermicelles de riz
  • 12 scampi's, gekookt en gepeld
  • ½ komkommer
  • 1 wortel
  • ½ mango, in reepjes gesneden
  • 4 el jam van vier gele vruchten
  • Muntbladeren

Voor de pindasaus :

  • 2 el arachideolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el knapperige pindapuree
  • 1 scheutje water
  • 1 cm geraspte verse gember
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt

Voorbereiding:

De saus bereiden

  1. Verhit de olie in een kleine steelpan en voeg de geraspte gember en knoflook toe.
  2. Laat 1 minuut koken op een middelhoog vuur. Voeg dan de sojasaus, pindapuree en een scheutje water toe.
  3. Laat 1-2 minuten sudderen tot een romige massa. Voeg indien nodig een beetje water toe om de consistentie aan te passen. Zet opzij.

De broodjes voorbereiden

  1. Snijd de komkommer en wortel in dunne staafjes, of in spaghetti als je een geschikte dunschiller hebt. Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Week een rijstvel een paar seconden in een ondiepe schaal gevuld met warm water, tot het zacht wordt. Leg het voorzichtig op een schone, vochtige doek.
  3. Leg op de onderkant van het blad wat vermicelli, wortel- en komkommerspaghetti. Leg hogerop drie blaadjes munt en leg er een schijfje mango en een scampi op. Doe een theelepel jam tussen de mango en de scampi voor een zoete toets.
  4. Vouw de rechter- en linkerkant naar het midden en rol dan vanaf de onderkant stevig op tot een strakke rol. Herhaal dit met de overige vellen.
  5. Schik de afgewerkte rolletjes op een licht bevochtigd bord en zet in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren. Serveer koel met de pinda- en gembersaus.

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!