Ingrediënten (voor 4 broodjes)
Voor rollen :
- 4 rijstbladeren
- 50 g vermicelles de riz
- 12 scampi's, gekookt en gepeld
- ½ komkommer
- 1 wortel
- ½ mango, in reepjes gesneden
- 4 el jam van vier gele vruchten
- Muntbladeren
Voor de pindasaus :
- 2 el arachideolie
- 1 el sojasaus
- 1 el knapperige pindapuree
- 1 scheutje water
- 1 cm geraspte verse gember
- ½ teentje knoflook, fijngehakt
Voorbereiding:

De saus bereiden
- Verhit de olie in een kleine steelpan en voeg de geraspte gember en knoflook toe.
- Laat 1 minuut koken op een middelhoog vuur. Voeg dan de sojasaus, pindapuree en een scheutje water toe.
- Laat 1-2 minuten sudderen tot een romige massa. Voeg indien nodig een beetje water toe om de consistentie aan te passen. Zet opzij.
De broodjes voorbereiden
- Snijd de komkommer en wortel in dunne staafjes, of in spaghetti als je een geschikte dunschiller hebt. Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Week een rijstvel een paar seconden in een ondiepe schaal gevuld met warm water, tot het zacht wordt. Leg het voorzichtig op een schone, vochtige doek.
- Leg op de onderkant van het blad wat vermicelli, wortel- en komkommerspaghetti. Leg hogerop drie blaadjes munt en leg er een schijfje mango en een scampi op. Doe een theelepel jam tussen de mango en de scampi voor een zoete toets.
- Vouw de rechter- en linkerkant naar het midden en rol dan vanaf de onderkant stevig op tot een strakke rol. Herhaal dit met de overige vellen.
- Schik de afgewerkte rolletjes op een licht bevochtigd bord en zet in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren. Serveer koel met de pinda- en gembersaus.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!