Desserts
Goûters
Récolte
Goûters
Récolte
Rustieke taartjes met appels, amandelen en room met aardbeienconfituur.
Deze taartjes beloven een moment van puur genot, perfect als afsluiting van een maaltijd of als geruststellend tussendoortje. Laat u verleiden door deze symfonie van smaken en deel de vreugde van een zelfgemaakt gebakje.
- Difficulty difficile
- Prep 30 min
- Time 60 min
Voor een taart met een diameter van ongeveer 20-23 cm
Voor het deeg
- 3 eetlepels suiker
- 0,5 theelepel zout
- 150 g boter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
- 300 gr bloem
- 80 ml warme melk
- 1 ei voor het glazuren
Voor de vulling
- 6 eetlepels amandelpoeder
- 3 appels
- 20 gr gesmolten boter
- 3 eetlepels geroosterde amandelschilfers
Voor de room
- 100 ml dikke room
- 2 eetlepels aardbei Oogstconfituur
Voorbereiding
- Bereid het deeg voor.
- Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
- Voeg snel de lauwe melk toe. Er is heel weinig nodig om het deeg te laten samenbinden en een bal te vormen.
- Kneed tot je een homogene bal deeg verkrijgt. Film en koel gedurende 1 uur.
- Verwarm uw oven voor op 180°C (conventionele hitte).
- Rol het deeg uit tot een ronde (ongeveer 30 cm diameter) en leg het op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Was de appels en snijd ze in plakjes.
- Bestrooi het deeg met het amandelpoeder, verdeel de appelschijfjes en laat ongeveer 3 cm vrij aan de randen.
- Vouw de randen van het deeg over de appels.
- Bestrijk de appels met een beetje gesmolten boter.
- Klop het ei in een kleine kom en bak de randen van het deeg ermee.
- Plaats in de oven en bak de taart gedurende ongeveer 30 minuten of tot hij goudbruin is.
- Terwijl het deeg kookt, klop je de crème fraîche op. Voeg de confituur toe.
- Laat de taart afkoelen en als je klaar bent om te serveren, voeg je de room toe aan de confituur en bestrooi je met geschaafde amandelen.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share