Scampis sautés avec sauce framboise, citron vert et menthe
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 2 pers
  • Time 15 min

Garnalen gebakken met frambozensaus, limoen en munt

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gr gepelde scampi's (gamba's of garnalen)  
  • 2 theelepels frambozenjam  
  • 1 citroengroen (sap)  
  • Een paar verse muntblaadjes  
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt  
  • 1 el pindaolie
  • 1 eetl sojasaus
  • Zout, peper

Topping

  • In blokjes gesneden mango
  • Gekookte edamames
  • Rijstvermicelli
  • Zwarte sesam

Voorbereiding

  1. Meng in een kom de frambozenjam met het limoensap en enkele fijngehakte muntblaadjes, voeg de scampi's toe.
  2. Verhit de olie in een pan en giet de scampi-mix erin, meng snel om ze goed te bedekken en laat 2 tot 3 minuten aan elke kant bakken, tot ze roze zijn. 
  3. Serveer de warme scampi's op gekookte rijstvermicelli. Garneer met een paar verse muntblaadjes voor een extra frisse toets, blokjes mango, gekookte edamame en bestrooi met zwarte sesam.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Genieten !