Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Plats

Scampi gemarineerd met pruimencompote

Ben jij klaar om dit unieke recept te proberen waarbij de pruimencompote marinade een heerlijke fruitige toets aan de scampi’s geeft.
Scampis marinés à la compote de prunes
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 60 min

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 scampi's of rauwe garnalenstaarten
  • 1 pot Materne-pruimencompote
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte verse gember
  • Het sap van een citroen
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie

Begeleiding:

 

Voorbereiding

  1. Meng in een kom de pruimencompote, sojasaus, gehakte knoflook, geraspte gember en citroensap.
  2. Voeg de gepelde scampi's toe aan de marinade en meng zodat ze goed bedekt zijn.
  3. Dek de kom af en laat minimaal 30 minuten, maar bij voorkeur 1 tot 2 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  4. Verwarm uw grill voor op middelhoog vuur of een koekenpan.
  5. Rijg intussen de gemarineerde scampi's aan spiesjes, met een kleine tussenafstand.
  6. Vet het grillrooster of de pan licht in en leg de scampispiesjes erop. Kook de scampi's ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  7. Aarzel niet om tijdens het koken de rest van de marinade toe te voegen.
  8. Serveer de scampispiesjes warm, vergezeld van gekookte rijst en naar wens een beetje warme of koude pruimencompote.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket