Plats
Scampi gemarineerd met pruimencompote
Ben jij klaar om dit unieke recept te proberen waarbij de pruimencompote marinade een heerlijke fruitige toets aan de scampi’s geeft.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 40 scampi's of rauwe garnalenstaarten
- 1 pot Materne-pruimencompote
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels geraspte verse gember
- Het sap van een citroen
- Zout en gemalen zwarte peper naar smaak
- Olijfolie
Begeleiding:
- Basmatirijst
- 1 pot Materne-pruimencompote
Voorbereiding
- Meng in een kom de pruimencompote, sojasaus, gehakte knoflook, geraspte gember en citroensap.
- Voeg de gepelde scampi's toe aan de marinade en meng zodat ze goed bedekt zijn.
- Dek de kom af en laat minimaal 30 minuten, maar bij voorkeur 1 tot 2 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- Verwarm uw grill voor op middelhoog vuur of een koekenpan.
- Rijg intussen de gemarineerde scampi's aan spiesjes, met een kleine tussenafstand.
- Vet het grillrooster of de pan licht in en leg de scampispiesjes erop. Kook de scampi's ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Aarzel niet om tijdens het koken de rest van de marinade toe te voegen.
- Serveer de scampispiesjes warm, vergezeld van gekookte rijst en naar wens een beetje warme of koude pruimencompote.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share