Ingrediënten (voor 2 tot 3 porties)
- 80 g fijn griesmeel (soort couscous)
- 200 ml volle (of halfvolle) melk
- 1/2 tot 1 theelepel oranjebloesemwater (afhankelijk van de gewenste intensiteit)
- 2 tot 3 eetlepels magere abrikozen-nectarinejam
- Gemalen amandelen, droog geroosterd
- Verse muntblaadjes
Voorbereiding
- Verwarm de melk in een kleine steelpan tot het pruttelt.
- Doe ondertussen het griesmeel in een schaaltje.
Voeg de sinaasappelbloesem toe en giet dan de hete melk over het griesmeel, net tot de bovenkant. Meng lichtjes. - Dek de ramekin af met een klein bord of deksel en laat 10 minuten opzwellen.
- Zodra het griesmeel zacht is, leg je er een lepel abrikozen-nectarinejam op.
- Voor de topping: voeg een paar geplette en geroosterde amandelen en een paar blaadjes verse munt toe.