Semoule au lait à la fleur d’oranger & confiture abricot-nectarine
  • Difficulty simple
  • Serving 2 pers
  • Time 15 min

Griesmeel met sinaasappelbloesemmelk & abrikoos-nectarine jam

Ingrediënten (voor 2 tot 3 porties)

  • 80 g fijn griesmeel (soort couscous)
  • 200 ml volle (of halfvolle) melk
  • 1/2 tot 1 theelepel oranjebloesemwater (afhankelijk van de gewenste intensiteit)
  • 2 tot 3 eetlepels magere abrikozen-nectarinejam
  • Gemalen amandelen, droog geroosterd
  • Verse muntblaadjes

Voorbereiding

  1. Verwarm de melk in een kleine steelpan tot het pruttelt.
  2. Doe ondertussen het griesmeel in een schaaltje.
    Voeg de sinaasappelbloesem toe en giet dan de hete melk over het griesmeel, net tot de bovenkant. Meng lichtjes.
  3. Dek de ramekin af met een klein bord of deksel en laat 10 minuten opzwellen.
  4. Zodra het griesmeel zacht is, leg je er een lepel abrikozen-nectarinejam op.
  5. Voor de topping: voeg een paar geplette en geroosterde amandelen en een paar blaadjes verse munt toe.