Ingrediënten (voor een dozijn soesjes)
Voor het soezendeeg:
- 62 g melk
- 62 g water
- 55 g boter
- 8 g suiker
- 75 g gezeefde bloem
- 2 eieren
- Parelsuiker voor decoratie
Voor de garnering:
- 200 ml room met een hoog vetgehalte
- 3 el rodebessengelei
- Een beetje vanille (poeder of extract)
Bereiding:

De soesjes bereiden
- Verwarm in een pan de melk met het water, de in stukjes gesneden boter, het zout en de suiker.
- Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de gezeefde bloem in één keer toe. Meng enkele seconden krachtig met een deegmixer, tot het mengsel glad is.
- Zet de pan terug op een middelhoog vuur en laat het deeg al roerend ongeveer 1 minuut uitdrogen.
- Giet het deeg over in de kom van een keukenmachine met de menghaak (of in een kom met elleboogvet). Mix tot er geen stoom meer zichtbaar is.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de losgeklopte eieren toe en houd daarbij de consistentie in de gaten: het deeg is klaar als een lijn die met een lepel getrokken wordt, zich langzaam sluit. Het is niet altijd nodig om de volledige hoeveelheid eieren toe te voegen.
- Doe het deeg in een spuitzak met een platte punt van 16 mm.
Spuit soezen van soezendeeg met een diameter van 5 cm op een bakplaat bekleed met Silpat of Silpain. Voor meer gelijkmatigheid kun je van tevoren markeringen maken met een bebloemde koekjessnijder. - Bestrooi met parelsuiker.
- Bak op 170°C gedurende 30 tot 35 minuten. Waarschuwing: open de ovendeur niet tijdens het bakken.
De vulling voorbereiden
- Klop de crème fraiche op tot een stijve slagroom en voeg de rode bessengelei en vanille toe tot een gladde massa. Doe het mengsel over in een spuitzak met een geribbelde punt.
De soezen samenstellen
- Als de soezen volledig zijn afgekoeld, snijd ze dan horizontaal doormidden, zodat er een klein "hoedje" overblijft. Garneer de bodem royaal met de mascarpone-groseillecrème en plaats dan voorzichtig het hoedje op elke soezen.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne doorMeggan - Fouettmagic.
Veel plezier!