Desserts
Goûters
Goûters
Materne rabarbercompote en pistachenotentaart
Stel je de pittige zoetheid van rabarber voor, in contrast met het knapperige van geroosterde pistachenoten, allemaal bedekt met een knapperige gouden pasta. Een waar genot!
- Difficulty difficile
- Prep 30 min
- Time 60 min
Ingrediënten voor 1 taart
Voor het deeg:- 340 gr bloem
- 165 gr zachte boter
- 70 gr poedersuiker
- 2 eieren
- 1 snufje zout
Voor de vulling:
- 1 pot Materne rabarbercompote
- 100 g gepelde, ongezouten pistachenoten
- 1 ei voor het glazuren
Voorbereiding
- Om het deeg te bereiden, klop je de zachte boter met de bloem tot je een grof zandig mengsel verkrijgt.
- Voeg de poedersuiker toe en meng.
- Voeg de eieren en het zout toe en meng tot het deeg zich vormt en loskomt van de rand van de container, zonder te veel aan te dringen om een optimale textuur te behouden.
- Vorm een licht afgeplatte bal, wikkel deze in huishoudfolie en plaats deze 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C met heteluchtverwarming.
- Verdeel het deeg: 1/3 voor de vulling en 2/3 voor de bodem.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, vet de taartring met een diameter van 20 tot 24 cm in en bebloem hem, plaats het deeg en druk het in de vorm, waarbij u de randen aandrukt.
- Meng de pistachenoten grof voor een gemalen effect. Bewaar 4 eetlepels gemalen pistachenoten voor decoratie en leg de rest op de bodem van de taart.
- Voeg de rabarbercompote toe over de hele bodem.
- Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van 2 mm en snij in reepjes.
- Leg de reepjes deeg erop volgens het gewenste ontwerp.
- Bestrijk het deeg met een kwast met eigeel verdund in een druppel water.
- Bestrooi met de overgebleven pistache en bak gedurende 15 tot 25 minuten (afhankelijk van je oven) op roterende hitte.
- Serveer warm of koud, afhankelijk van uw voorkeur.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share