Ingrediënten (voor 4 glaasjes)
- 250 gr extra verse zalmfilet (sashimi kwaliteit)
- 2 el mangoconfituur (paprika, chili & gember)
- ½ rode ui, fijn gesnipperd
- 1,5 cm verse geraspte gember
- Het sap en een beetje rasp van ½ limoen
- 2 eetlepels granaatappelpitten
- 6 takjes verse koriander
- Zout
 
Bereiding:

- Snijd de zalm in kleine, regelmatige blokjes van 3-4 mm.
- Snijd de koriander fijn.
- Rasp de gember en rasp licht de limoen.
- Stel de tartaar samen:
- Meng in een kom de zalm met de rode ui, koriander, geraspte gember, het sap, de granaatappelpitten en de limoenrasp.
- Voeg de mangoconfituur toe en meng voorzichtig.
- Zout licht en pas de smaak aan indien nodig.
- Schik de glaasjes:
- Verdeel de tartaar over 4 kleine glaasjes.
- Bestrooi met granaatappelpitten voor een knapperige en frisse toets.
Mjammm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Geniet ervan!
