Tartare de saumon au confit de mangue, coriandre
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Tartaar van zalm met mangoconfijt, koriander

Ingrediënten (voor 4 glaasjes)

  • 250 gr extra verse zalmfilet (sashimi kwaliteit)
  • 2 el mangoconfituur (paprika, chili & gember)
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1,5 cm verse geraspte gember
  • Het sap en een beetje rasp van ½ limoen
  • 2 eetlepels granaatappelpitten
  • 6 takjes verse koriander
  • Zout

Bereiding:

  1. Snijd de zalm in kleine, regelmatige blokjes van 3-4 mm.
  2. Snijd de koriander fijn.
  3. Rasp de gember en rasp licht de limoen.
  4. Stel de tartaar samen:
  5. Meng in een kom de zalm met de rode ui, koriander, geraspte gember, het sap, de granaatappelpitten en de limoenrasp.
  6. Voeg de mangoconfituur toe en meng voorzichtig.
  7. Zout licht en pas de smaak aan indien nodig.
  8. Schik de glaasjes:
  9. Verdeel de tartaar over 4 kleine glaasjes.
  10. Bestrooi met granaatappelpitten voor een knapperige en frisse toets.

Mjammm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Geniet ervan!