Apéros
Entrées
Plats
Entrées
Plats
Gegrilde halloumi-toast en Nostalgie Mirabelles de Lorraine-jam
Een heerlijke toast met Nostalgie Mirabelles de Lorraine jam en gegrilde halloumi. Een genot (dat gedeeld mag worden ;))
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 2 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 2 glazen
- 1 pot Nostalgie Mirabelles van Lotharingen
- 1 jonge lente-ui
- 2 wortelen
- 4 basilicum
- 100 gr halloumi
- 2 dikke sneden zuurdesembrood
Voorbereiding
- Snijd dunne plakjes wortel met een spaghettischiller. Als je er geen hebt, gebruik dan een klassiek dunschiller om de tagliatelle te snijden en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakjes.
- Voeg in een kom de wortels, zout en peper toe. Bestrooi met gehakte verse basilicum en besprenkel met een scheutje olijfolie. Meng en reserveer.
- Snij twee mooie sneetjes zuurdesembrood van 1,5 cm dik.
- Bak ze in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Bestrijk de plakjes rijkelijk met Nostalgie Mirabelles de Lorraine-jam.
- Bak de halloumi-plakjes in een hete pan gedurende 1 tot 2 minuten aan elke kant.
- Verdeel de wortels over het brood en voeg de plakjes halloumi toe.
- Snijd de jonge ui fijn en leg een paar stukjes op de halloumi.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share