Entrées
Maïs/kokossoep met extra ananasjam
![Velouté maïs/coco à la confiture Extra d’ananas](http://www.materne.be/cdn/shop/articles/IMG_2001_-_reduite_-_veloute_1559x1039_crop_center.jpg?v=1734440570)
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g maïskorrels (uit blik) (bewaar een beetje voor de topping)
- 200 ml kokosmelk
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 250 ml groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 el ananasjam
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 snufje pili-pili
- Zout en peper naar smaak
Topping
- Gehakte jonge ui
- Platte pakketten
- Maar
Voorbereiding
- Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de maïskorrels, kruiden en ananasjam toe, meng, kook 2 minuten en voeg dan de kokosmelk toe aan de pan. Meng goed om de maïs te bedekken en laat 2 tot 3 minuten sudderen.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en kook op laag vuur gedurende 10 tot 15 minuten, tot de maïs heel zacht is.
- Maak ondertussen de topping klaar.
- Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot een gladde en romige massa. Voeg indien nodig een beetje bouillon of water toe om de consistentie aan te passen.
- Terwijl de soep kookt, bak je de maïs in een pan met een beetje olijfolie goudbruin en licht krokant.
- Giet de velouté in kommen, garneer eventueel met een beetje gehakte jonge ui en platte peterselie en geniet van dit hete wonder!
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share