Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl
Entrées

Maïs/kokossoep met extra ananasjam

Velouté maïs/coco à la confiture Extra d’ananas
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 500 g maïskorrels (uit blik) (bewaar een beetje voor de topping)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 el ananasjam
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 snufje pili-pili
  • Zout en peper naar smaak

Topping

  • Gehakte jonge ui
  • Platte pakketten
  • Maar

Voorbereiding

 

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg de maïskorrels, kruiden en ananasjam toe, meng, kook 2 minuten en voeg dan de kokosmelk toe aan de pan. Meng goed om de maïs te bedekken en laat 2 tot 3 minuten sudderen.
  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en kook op laag vuur gedurende 10 tot 15 minuten, tot de maïs heel zacht is.
  4. Maak ondertussen de topping klaar. 
  5. Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot een gladde en romige massa. Voeg indien nodig een beetje bouillon of water toe om de consistentie aan te passen.
  6. Terwijl de soep kookt, bak je de maïs in een pan met een beetje olijfolie goudbruin en licht krokant.
  7. Giet de velouté in kommen, garneer eventueel met een beetje gehakte jonge ui en platte peterselie en geniet van dit hete wonder!

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket