Verrine légère au yaourt grec, confiture allégée 4 fruits & granola maison

Licht glas met Griekse yoghurt, magere 4-vruchtenjam & zelfgemaakte granola

Droge ingrediënten :

  • 500 g gerolde haver
  • 125 g geraspte kokos
  • 125 g geschaafde amandelen
  • 125 g zonnebloempitten
  • 125 g pompoenpitten
  • 125 g grof gehakte hazelnoten
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)

Vloeibare ingrediënten :

  • 200 ml ahornsiroop of agavesiroop
  • 200 ml arachideolie
  • 1 theelepel vanille-extract

Ontbijt :

Hoe te bereiden:

De granola bereiden :

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en meng tot een goed laagje.
  4. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak ongeveer 50 minuten op 170°C, roer halverwege voor een gelijkmatige bruining.
  6. Laat de granola uit de oven volledig afkoelen: de granola wordt hard als hij afkoelt.
  7. Zodra het mengsel op kamertemperatuur is, kun je gedroogd fruit, chocoladeschilfers, enz. toevoegen als je dat wilt.
    Pas het gerust aan naar eigen smaak of wat je in de kast hebt!

Ontbijt :

  1. Doe in een kom of glaasje :
  2. Een laagje gewone Griekse yoghurt
  3. Een lepel magere 4-vruchtenjam
  4. Een flinke portie zelfgemaakte granola