Desserts
Goûters
Goûters
Appelcompote verrines, mascarpone, verkruimelde zandkoekjes, gezouten boterkaramel, chocolade en pinda's
Kom deze verrines van appelmoes en mascarpone ontdekken... heerlijk en knapperig!
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 375 gram Materne-appelmoes
- 250 gr mascarpone
- 8 sablés (type bretons)
- 100 gr pure chocolade
- 50 g ongezouten pinda's, geroosterd
- Gouden pailletten (optioneel)
Voor de gezouten boterkaramel :
- 100 gr suiker
- 50 gr zachte halfzoute boter
- 10 cl warme vloeibare room
Voorbereiding
- Voor de karamel: smelt de suiker in een pan op middelhoog vuur tot je een amberkleurige karamel verkrijgt. Haal van het vuur, voeg de boter in stukjes toe en vervolgens de vloeibare room, onder voortdurend roeren. Zet het vuur een paar seconden terug om een gladde karamel te verkrijgen. Laat afkoelen.
- Om de verrines te bereiden: verkruimel 2 zandkoekkoekjes op de bodem van elke verrine.
- Meng de compote met de mascarpone en leg een laagje van dit mengsel op de zandkoekjes.
- Voeg een dun laagje compote toe en vervolgens de gezouten boterkaramel.
- Herhaal de handeling een tweede keer.
- Voor de afwerking: smelt de pure chocolade au bain-marie en giet een dun laagje over elke verrine.
- Bestrooi met geroosterde, ongezouten pinda's en voeg wat gouden hagelslag toe voor een feestelijk tintje.
- Laat de verrines minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voordat je ze serveert.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share