Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Desserts
Goûters

Appelcompote verrines, mascarpone, verkruimelde zandkoekjes, gezouten boterkaramel, chocolade en pinda's

Kom deze verrines van appelmoes en mascarpone ontdekken... heerlijk en knapperig!
Verrines compote de pomme, mascarpone, sablé émietté, caramel beurre salé, chocolat et cacahuètes
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 375 gram Materne-appelmoes
  • 250 gr mascarpone
  • 8 sablés (type bretons)
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 g ongezouten pinda's, geroosterd
  • Gouden pailletten (optioneel)

Voor de gezouten boterkaramel :

  • 100 gr suiker
  • 50 gr zachte halfzoute boter
  • 10 cl warme vloeibare room

Voorbereiding

 

  1. Voor de karamel: smelt de suiker in een pan op middelhoog vuur tot je een amberkleurige karamel verkrijgt. Haal van het vuur, voeg de boter in stukjes toe en vervolgens de vloeibare room, onder voortdurend roeren. Zet het vuur een paar seconden terug om een ​​gladde karamel te verkrijgen. Laat afkoelen.
  2. Om de verrines te bereiden: verkruimel 2 zandkoekkoekjes op de bodem van elke verrine.
  3. Meng de compote met de mascarpone en leg een laagje van dit mengsel op de zandkoekjes.
  4. Voeg een dun laagje compote toe en vervolgens de gezouten boterkaramel.
  5. Herhaal de handeling een tweede keer.
  6. Voor de afwerking: smelt de pure chocolade au bain-marie en giet een dun laagje over elke verrine.
  7. Bestrooi met geroosterde, ongezouten pinda's en voeg wat gouden hagelslag toe voor een feestelijk tintje.
  8. Laat de verrines minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voordat je ze serveert.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket