Verrines au melon, jambon St. Daniel et Confiture Récolte myrtilles
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Meloen Verrines, St. Daniel Ham en confituur Oogst Bosbessen

Ingrediënten voor 4 glaasjes 

  • 1 meloen
  • 300 g fromage frais spread
  • 3-4 el crème fraiche of plantaardige room
  • 2 el bosbessenjam
  • 10 gr basilic ciselé
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 2 plakjes St. Daniel ham

     

    Voorbereiding

    1. Meng de kaas met 3/4 van de gehakte verse basilicum, een drupje olijfolie, de room, zout, peper en Récolte bosbessenjam. 
    2. Doe het mengsel in een spuitzak met een gegroefde punt en zet koel.
    3. Snijd met een meloenboller kleine balletjes uit het vruchtvlees van de twee helften. Leg ze in een kom.
    4. Voeg een drupje olijfolie toe, breng op smaak met zout en bestrooi met de overgebleven basilicum.
    5. Spuit met een spuitzak de kaas in de bodem van de glaasjes.
    6. Doe drie meloenbolletjes in elk glas en schik de Saint-Daniel-ham er mooi op.
    7. Veel plezier :) 

    Miamm

    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

    Veel plezier!