Boulettes de viande à la compote de prunes
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 6 pers
  • Time 30 min

Balletjes met pruimencompote

Ingrediënten

  • 500 g gehakt (varkensvlees of gemengd gehakt)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 el mosterd
  • 1 el bruine suiker
  • 200 g pruimencompote (huisgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 snufje peper en zout
  • Boter voor het bakken

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de fijngehakte ui, zout en peper. Vorm balletjes.
  2. Braad de gehaktballetjes in een pan met een beetje boter, haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
  3. Voeg in dezelfde pan de pruimencompote, de bruine suiker, de mosterd en de balsamicoazijn toe. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en laat op een laag vuur sudderen zodat de saus indikt en de gehaktballetjes gaar worden.
  4. Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree.

Hmmm

Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!