Ingrediënten voor 4 kleine cheesecakes
Voor de zanddeegbodem met Parmezaanse kaas:
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 90 g bloem
- 60 g boter op kamertemperatuur
- 1 eidooier
Voor het kaasgedeelte:
- 300 g verse kaas
- Peper en zout
- 1 scheutje olijfolie
- Verse kruiden: bieslook, munt, basilicum
- 2 el room
Voor de vulling:
- 4 niet-afgestreken theelepels aardbeienconfituur Oogst
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding

Bereid de zandkoekjes voor:
- Meng de Parmezaanse kaas met de boter in een kom. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Meng en voeg dan de eierdooier toe.
- Kneed het deeg snel en niet te intensief, zodat het compact en homogeen is.
- Verdeel het deeg in 4 porties en leg elke portie in een vooraf ingevette bakring. Druk aan en bak gedurende 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Meng de roomkaas met de room, zout en peper.
- Voeg een scheutje olijfolie en gehakte verse kruiden toe en zet opzij.
- Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 3-4 mm aan elke kant.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie met een geperst teentje knoflook en voeg de in blokjes gesneden courgette toe.
- Fruit ze gedurende 3 tot 4 minuten. (De in blokjes gesneden courgette moet een beetje knapperig blijven.)
- Gebruik de ringen en plaats ze op de zandkoekjes. Breng zo'n 2 tot 3 cm van het roomkaas-kruidenmengsel aan en en druk aan.
- Voeg een lepel aardbeienconfituur toe voordat je de bakring verwijdert.
- Leg de gebakken courgette erop.
- Laat het smaken :)
Hmmm
Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!