Cheesecakes salés à la courgette et à la confiture Récolte fraises
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Hartige cheesecakes met courgette en aardbeienconfituur Oogst

Ingrediënten voor 4 kleine cheesecakes 

Voor de zanddeegbodem met Parmezaanse kaas:

  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 90 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 1 eidooier

Voor het kaasgedeelte:

  • 300 g verse kaas
  • Peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie
  • Verse kruiden: bieslook, munt, basilicum
  • 2 el room

Voor de vulling:

Bereiding

Bereid de zandkoekjes voor:

  1. Meng de Parmezaanse kaas met de boter in een kom. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Meng en voeg dan de eierdooier toe.
  2. Kneed het deeg snel en niet te intensief, zodat het compact en homogeen is.
  3. Verdeel het deeg in 4 porties en leg elke portie in een vooraf ingevette bakring. Druk aan en bak gedurende 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  4. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Bereid het kaasgedeelte voor:
  1. Meng de roomkaas met de room, zout en peper.
  2. Voeg een scheutje olijfolie en gehakte verse kruiden toe en zet opzij. 
Bereid de courgettevulling voor:
  1. Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 3-4 mm aan elke kant.
  2. Verhit in een pan een scheutje olijfolie met een geperst teentje knoflook en voeg de in blokjes gesneden courgette toe.
  3. Fruit ze gedurende 3 tot 4 minuten. (De in blokjes gesneden courgette moet een beetje knapperig blijven.)
Opbouw:
  1. Gebruik de ringen en plaats ze op de zandkoekjes. Breng zo'n 2 tot 3 cm van het roomkaas-kruidenmengsel aan en en druk aan.
  2. Voeg een lepel aardbeienconfituur toe voordat je de bakring verwijdert.
  3. Leg de gebakken courgette erop.
  4. Laat het smaken :) 

Hmmm

Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!