Cheesecakes salés à la courgette et à la confiture Récolte fraises
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Hartige cheesecakes met courgette en aardbeienoogstjam

Ingrediënten voor 4 kleine cheesecakes  

Voor de zanddeegbodem met Parmezaanse kaas:

  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 90 g bloem
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 1 eidooier

Voor het kaasgedeelte:

  • 300 g verse kaas
  • Zout & peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse kruiden: bieslook, munt, basilicum
  • 2 bakjes crème fraîche

Voor de vulling:

  • 4 ronde theelepels aardbeienoogstjam
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Zout & peper

 

Voorbereiding

Bereid de koekjes voor:

  1. Meng de Parmezaanse kaas met de boter in een slakom. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Meng en voeg dan de eierdooier toe.
  2. Kneed het deeg snel, zonder te veel te werken, zodat het compact en homogeen is.
  3. Verdeel het deeg in 4 porties en plaats elke portie in een vooraf ingevette deegring. Verpak en bak gedurende 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  4. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Bereid het kaasgedeelte voor:
  1. Meng de roomkaas met de room, zout en peper.
  2. Voeg een scheutje olijfolie en gehakte verse kruiden toe en zet opzij. 
Bereid de courgettevulling voor:
  1. Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 3-4 mm aan elke kant.
  2. Verhit in een pan een scheutje olijfolie met een geperst teentje knoflook en voeg de in blokjes gesneden courgette toe.
  3. Bruin ze gedurende 3 tot 4 minuten. (De in blokjes gesneden courgette moet een beetje knapperig blijven.) 
Montage:
  1. Gebruik de cirkels en plaats ze op de zandkoekjes. Plaats het roomkaas-kruidenmengsel op een hoogte van 2 tot 3 cm. Aanstampen.
  2. Voeg een lepel aardbeienjam toe voordat je de cirkel verwijdert.
  3. Leg de gebakken courgette erop.
  4. Geniet ervan :) 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten !