Ingrediënten voor ongeveer vijftien kroketten
- 750 ml melk
- 120 gr de beurre
- 200 gram bloem
- 60 g ontbijtkoek
- 200 gr de boudin blanc
- 1 of 2 eieren
- Farine
- Volkoren paneermeel
- SoFruit Frambozenjam
Voorbereiding
- Verwijder de schil van de witte pudding. Snijd in grote stukken.
- Doe de stukjes bloedworst in een blender en voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe.
- Mix grof. Het mengsel moet niet gepureerd zijn.
- Zet een uur in de koelkast (zodat het mengsel kan stollen en de knoedels makkelijker te vormen zijn).
- Vorm kleine balletjes met een diameter van 2,5 cm en wentel ze door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
- Verhit de frituurpan of olie in een diepe pan tot ongeveer 170° en bak de kroketten bruin.
- Schik op een mooie schaal, leg op een bedje van babygroenten en doe er een toefje SoFruit frambozenjam overheen.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!