Apéros
Christmas
Entrées
Christmas
Entrées
Witte puddingkroketjes met peperkoek, So fruits frambozenjam.
Als aperitief, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht laten deze peperkoekwitte puddingkroketten je smelten van smaak... Een traktatie om te delen (of niet)
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor ongeveer vijftien kroketten
- 750 ml melk
- 120 g boter
- 200 gr bloem
- 60 gram peperkoek
- 200 gram witte pudding
- 1 of 2 eieren
- Meel
- Hele broodkruimels
- Fruit-frambozenjam dus
Voorbereiding
- Verwijder het vel van de witte pudding. Snijd het in grote stukken.
- Doe de stukjes bloedworst in een blender en voeg de verkruimelde peperkoek toe.
- Meng grof. Het mengsel mag niet worden gepureerd.
- Zet een uurtje in de koelkast (zodat de bereiding stolt en de gehaktballetjes makkelijker te vormen zijn).
- Maak kleine balletjes met een diameter van 2,5 cm en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
- Verhit de frituurpan of olie in een frituurpan tot ongeveer 170° en bak de kroketten bruin.
- Schik ze op een mooie schaal, leg ze op een bedje jonge scheuten en schep er een vleugje So Fruit-frambozenjam overheen.
Liked this? Share