Croquettes de boudin blanc au pain d’épices et confiture SoFruit framboises
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Witte puddingkroketjes met peperkoek en frambozenjam van SoFruit

Ingrediënten voor ongeveer vijftien kroketten

    • 750 ml melk
    • 120 gr de beurre
    • 200 gram bloem
    • 60 g ontbijtkoek
    • 200 gr de boudin blanc
    • 1 of 2 eieren
    • Farine
    • Volkoren paneermeel
    • SoFruit Frambozenjam

     

    Voorbereiding

    1. Verwijder de schil van de witte pudding. Snijd in grote stukken.
    2. Doe de stukjes bloedworst in een blender en voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe.
    3. Mix grof. Het mengsel moet niet gepureerd zijn.
    4. Zet een uur in de koelkast (zodat het mengsel kan stollen en de knoedels makkelijker te vormen zijn).
    5. Vorm kleine balletjes met een diameter van 2,5 cm en wentel ze door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
    6. Verhit de frituurpan of olie in een diepe pan tot ongeveer 170° en bak de kroketten bruin. 
    7. Schik op een mooie schaal, leg op een bedje van babygroenten en doe er een toefje SoFruit frambozenjam overheen.

     

     

    Miamm

    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

    Veel plezier!