Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Christmas
Desserts
Goûters

Zandkoekjes met extra aardbeienjam

Een recept voor zandkoekjes met Extra aardbeienjam? Wij zeggen JA tegen kleine lekkernijen.
Sablés à la confiture de fraises extra
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 6 pers
  • icon-clock Time 15 min

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g suiker
  • 1 ei + 1 dooier
  • 250 gram bloem (type 55)
  • 1 blikje Materne extra aardbeienjam
  • Een beetje poedersuiker (optioneel)

 

Bereiding van zanddeeg en zandkoekjes 

  1. Meng de boter, suiker en eieren tot je een homogeen deeg verkrijgt. (maak het deeg met de hand of gebruik een robot die is uitgerust met het bladaccessoire.) 
  2. Voeg de bloem toe en meng opnieuw gedurende een paar minuten.
  3. Druk het deeg zo plat mogelijk, wikkel het in plasticfolie en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm.
  5. Steek je zandkoekjes uit met een koekjesvorm van ongeveer 4 cm.
  6. Als u klaar bent, verzamelt u de stukjes deeg, vormt u een bal en rolt u deze opnieuw uit voordat u andere zandkoekjes uitsnijdt. Zo ga je door tot het deeg op is!
  7. Vervolgens kun je in de helft van de zandkoekjes een nieuwe vorm (ster) maken, zodat de jam eruit komt.
  8. Verdeel de zandkoekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 tot 10 minuten.
  9. Laat de zandkoekjes afkoelen voordat je ze vult.
  10. Doe een beetje jam op de zandkoekbodem, zet hem in elkaar en bestrooi met poedersuiker.
  11. Genieten :) 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket