Christmas
Desserts
Goûters
Desserts
Goûters
Zandkoekjes met extra aardbeienjam
Een recept voor zandkoekjes met Extra aardbeienjam? Wij zeggen JA tegen kleine lekkernijen.
- Prep 30 min
- Serving 6 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 125 g suiker
- 1 ei + 1 dooier
- 250 gram bloem (type 55)
- 1 blikje Materne extra aardbeienjam
- Een beetje poedersuiker (optioneel)
Bereiding van zanddeeg en zandkoekjes
- Meng de boter, suiker en eieren tot je een homogeen deeg verkrijgt. (maak het deeg met de hand of gebruik een robot die is uitgerust met het bladaccessoire.)
- Voeg de bloem toe en meng opnieuw gedurende een paar minuten.
- Druk het deeg zo plat mogelijk, wikkel het in plasticfolie en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
- Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm.
- Steek je zandkoekjes uit met een koekjesvorm van ongeveer 4 cm.
- Als u klaar bent, verzamelt u de stukjes deeg, vormt u een bal en rolt u deze opnieuw uit voordat u andere zandkoekjes uitsnijdt. Zo ga je door tot het deeg op is!
- Vervolgens kun je in de helft van de zandkoekjes een nieuwe vorm (ster) maken, zodat de jam eruit komt.
- Verdeel de zandkoekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 tot 10 minuten.
- Laat de zandkoekjes afkoelen voordat je ze vult.
- Doe een beetje jam op de zandkoekbodem, zet hem in elkaar en bestrooi met poedersuiker.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share