Navarin mijoté aux Saveurs d’Hiver
  • Difficulty simple
  • Serving 4 pers

Lamsragout met winterse smaken

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 uitgebeende lamsbout (± 1,5 kg = 1 kg net)
  • 100 g fijngesnipperde uien
  • 50 g wortels
  • 2 citroenen (bij voorkeur citroenen van Menton of Sicilië)
  • 50 g groene selder
  • 15 g ras el hanout
  • 1 bouquet garni
  • 1 liter bruine fond
  • 200 g Konfijt van pruimen en glühwein
  • 5 g sriracha-saus
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g maïsolie

Bereiding:

  1. Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm. Kruid ze met peper en zout, bestrooi ze met bloem en bak ze goudbruin in een steelpan met hete olie en boter.
  2. Haal het vlees uit de pan als het mooi aangekleurd is. Voeg er de uien, de wortels, de selder en het vruchtvlees van de citroenen aan toe. Laat de groenten stoven en voeg het bouquet garni, 150 g van de pruimenkonfijt en de bruine fond toe. Doe het vlees er opnieuw bij en laat gedurende 1 uur afgedekt sudderen.
  3. Voeg tegen het einde de rest van de pruimenkonfijt, de srirachasaus, de schijfjes citroen en de ras el hanout toe.

Feestrecepten - in samenwerking met chef Olivier Bruckner