Ingrediënten (voor 4 personen)
- 80 g Konfijt van appels, dadels en balsamico
- 4 appels
- 20 g Calvados
- 30 g suiker
- 60 g boter
- 4 kipfilets
- 50 g boter om het gevogelte te bakken
- 1 snufje zout en peper van de molen
Bereiding:

- Kruid de kipfilets en bak ze langzaam. Zet ze nog 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het in de lengte in 4 plakken.
- Schil de appels en snijd ze in vieren. Bak ze met de boter en de suiker.
- Voeg de konfijt van appels, dadels en balsamico toe en laat lichtjes karamelliseren. Giet er de calvados bij, flambeer de appels en leg ze zo snel mogelijk op een bord.
4. Garneer met de stukken kipfilet. Dien meteen op.
Feestrecepten - in samenwerking met chef Olivier Bruckner