Choux garnis à la gelée de groseilles et mascarpone
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Time 30 min

Soezen met rodebessengelei en mascarpone

Ingrediënten (voor een dozijn soesjes)

Voor het soezendeeg:

  • 62 g melk
  • 62 g water
  • 55 g boter
  • 8 g suiker
  • 75 g gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • Parelsuiker als decoratie

Voor de garnering:

  • 200 ml room met een hoog vetgehalte
  • 3 el rodebessengelei
  • Een beetje vanille (poeder of extract)

Bereiding:

De soezen bereiden

  1. Verwarm in een pan de melk met het water, de in stukjes gesneden boter, het zout en de suiker.
  2. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de gezeefde bloem in één keer toe. Meng enkele seconden krachtig met een deegmixer, tot het mengsel glad is.
  3. Zet de pan terug op een middelhoog vuur en laat het deeg al roerend ongeveer 1 minuut uitdrogen.
  4. Giet het deeg over in de kom van een keukenmachine met de menghaak (of in een kom waarin je zelf stevig roert). Meng tot er geen stoom meer zichtbaar is.
  5. Voeg vervolgens beetje bij beetje de losgeklopte eieren toe en houd daarbij de consistentie in de gaten: het deeg is klaar als een lijn die je er met een lepel in trekt zich langzaam sluit. Het is niet altijd nodig om de volledige hoeveelheid eieren toe te voegen.
  6. Doe het deeg in een spuitzak met een platte punt van 16 mm.
    Spuit soezen met een diameter van 5 cm op een bakplaat bekleed met een siliconenmatje. Voor meer gelijkmatige groottes kun je van tevoren markeringen maken met een bebloemde koekjesvorm.
  7. Bestrooi met parelsuiker.
  8. Bak op 170 °C gedurende 30 tot 35 minuten. Waarschuwing: open de ovendeur niet tijdens het bakken.

De vulling bereiden

  1. Klop de room op tot een stijve slagroom en voeg de rode bessengelei en vanille toe tot je een gladde massa hebt. Schep het mengsel over in een spuitzak met een geribbelde punt.

De soezen samenstellen

  1. Als de soezen volledig zijn afgekoeld snijd je ze horizontaal doormidden, zodat er een klein 'hoedje' overblijft. Vul het onderste deel royaal met de mascarpone-rodebessenecrème en plaats dan voorzichtig het hoedje op elke soes.

Hmmm

Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!