Desserts
Récolte
Récolte
Cheesecake met Oogst 4 vruchtenconfituur
Met cheesecake kan je nooit iets verkeerd doen. 🤩 Experimenteer jij graag met het basisrecept? Probeer dan eens deze versie met witte chocolade en Oogst 4 vruchtenconfituur.
Ingrediënten
- 3 el Oogst 4 vruchtenconfituur
- 300 g roomkaas
- 250 g Mascarpone
- 100 ml room
- 100 g suiker
- 150 g witte chocolade
- 2 eieren
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
- 200 g speculaas
- 100 g boter
Bereiding
- Verwarm de oven op 150°C en bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.
- Verkruimel de speculaas, meng met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van je bakvorm. Druk aan met een lepel en bewaar in de koelkast.
- Doe de roomkaas, mascarpone, suiker, room, het citroensap en vanille-extract in een kom en klop op. Voeg de eieren één voor één toe.
- Smelt de chocolade en spatel hem onder het mengsel.
- Giet het mengsel in de bakvorm. Leg de Oogst 4 vruchtenconfituur op het mengsel en roer voorzichtig met een lepel, zodat je leuke vormpjes krijgt.
- Laat ongeveer 55 minuten bakken en laat daarna nog even afkoelen. Plaats de cheesecake minstens 4 uur in de koelkast voor je hem serveert.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share