Entrées
Bloemkooltaboulé, vinaigrette met aardbeienconfituur
Laat je verleiden door ons heerlijke recept voor bloemkooltaboulé, op smaak gebracht met een vinaigrette met aardbeienconfituur. Een lekkernij!
- Difficulty difficile
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrediënten voor 4 personen :
- 1 rode ui
- 350 g erwtjes
- 1 bloemkool
- 1 takje munt
- 1 busseltje basilicum
Voor de vinaigrette:
- 1 à 2 elaardbeienconfituur
- 8 el olijfolie
- Peper en zout
Voor erbij:
- Lamskoteletten
Bereiding
- Verwijder de stronk en de stukjes steel van de gewassen bloemkool, en houd enkel de roosjes over.
- Rasp de bloemkool of mix ze tot ze qua textuur op griesmeel gaat lijken.
- Kook de erwtjes 8 à 10 minuten in een steelpan met gezouten water. Ze moeten licht knapperig blijven.
- Koel ze af onder koud water om ze te laten schrikken zodat ze hun groene kleur behouden.
- Schil de rode ui en snijd hem fijn.
- Meng in een schotel de bloemkooltaboulé met de versnipperde ui en de erwtjes.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten ervoor te mengen, en giet hem vervolgens over de taboulé.
- Meng opnieuw en voeg de vers versnipperde kruiden toe.
- Proef en kruid indien nodig bij.
- Je kunt bij dit gerecht op de barbecue geroosterde lamskoteletten serveren.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share