Croquette de carbonnade et mousseline de pommes De leurs fruits

Stoofvleeskroket met appelmousseline van hun vruchten

Ingrediënten 
Voor 15 tot 20 kroketten
  • 550g carbonnade (zie recept hier)
  • Plantaardige olie om te koken

Voor het paneermeel

  • 150 gram bloem
  • 150 g volkoren paneermeel
  • 2 tot 3 eieren

 Voor desaus

                Voorbereiding

                1. Zet de carbonnade in de koelkast om op te stijven.
                2. Vorm balletjes met een diameter van 2 cm (ongeveer 15 tot 20 balletjes).
                3. Maak de borden klaar voor het paneermeel: één met de bloem, de tweede met het losgeklopte ei en de derde met het paneermeel.
                4. Verhit een ruime hoeveelheid arachideolie in een koekenpan. Wentel de kroketten in de bloem, dan in het ei en de paneermeel en bak ze aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een schone, droge doek om overtollig vet te verwijderen.
                5. Serveer warm met appelmoes (warm of koud) als saus.




                Miamm

                Recept gemaakt door Materne.

                Veel plezier!