Plats
Stoofvleeskroket met appelmousseline van hun vruchten
Verandert de traditionele carbonnades in kroketten, vergezeld van onze lokale compote van hun vruchten! 🍎
Ingrediënten
Voor 15 tot 20 kroketten
- 550 g stoofvlees (zie recept hier)
- Plantaardige olie voor het bakken
Voor het paneren
- 150 g bloem
- 150 g volkoren paneermeel
- 2 tot 3 eieren
Voor de saus
Bereiding
- Zet het stoofvlees in de koelkast zodat het indikt.
- Vorm balletjes met een diameter van 2 cm (ongeveer 15 à 20 balletjes).
- Bereid de borden voor het paneren voor: een bord met de bloem, het tweede met het losgeklopte ei en het derde met het paneermeel.
- Warm in een pan flink wat arachideolie op. Rol de kroketten door de bloem, dan door het ei en het paneermeel, en bak ze in de pan tot ze aan beide kanten een mooie goudbruine kleur hebben. Leg op een vel keukenpapier om het overtollige vet weg te nemen.
- Serveer warm met (warme of koude) appelmousseline als ‘saus’.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share