Entrées
Aubergineflan met garnalen en aardbei
Op zoek naar een originele voorgerecht? Zoek niet verder! Met dit recept voor auberginevlaai met garnalen en aardbeien kunt u uw gasten verrassen.
Ingrediënten (voor 8 flans)
- 400 g aubergine-tappenade
- 2 dl culinaire room
- 4 eieren
- 8 piquillo-paprika’s (opgelegde en ontvelde paprika)
- 200 g gepelde grijze garnalen
- Verse dragonblaadjes
Voor de vinaigrette
- 100 g aardbeienconfituur Materne
- 5 cl dragonazijn
Bereiding
- Klop de eieren en de room luchtigen roer er de aubergine-tappenade onder.
- Snijd de paprika’s ingelijke stukjes en hak de dragon.
- Meng met de garnalen enverdeel in uw flanvormpjes.
- Verdeel er deauberginefarce over en bak gedurende een 15-tal minuten in een voorverwarmdeoven van 180°C.
- Mix de aardbeienconfituurmet de dragonazijn.
- Presentatie : presenteer de flan met devinaigrette en verse dragonblaadjes.
TIP: vervang aubergine door courgette, paprika, gestoomde bloemkool.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share