Ingrediënten
- 320 g Foie Gras inschijfjes (Upignac) of Faux Gras
- 1 Jonagold-appel
- 50 g boter
- 2 stronken grondwitloof
- 1 dl appelsap Materne
- Verse rozemarijnblaadjes
- 4 speculaaskoekjes metchocolade
Voor de saus
- 200 g gelei van aalbessen Materne
- 200 g confituur van kersen Materne
- 5 cl wodka
Bereiding
- Verwijder het klokhuis vande appel en snijd in gelijke partjes. Bak aan in de boter. -
- Snijd de witloof inreepjes en stoof aan in de pan van de appelpartjes samen met gehakterozemarijn. Blus met het appelsap en laat gaar stoven.
- Warm voor de saus de jam en de gelei met de wodka, laat kort inkoken.
- Verkruimel de speculoos.
- Presentatie : Verdeel de saus over 4 borden.
- Presenteer telkens 4 sneetjes foie gras met daarbij de andere garnituren : appel, witloof en dekoekjeskruimels.
TIP: Kies volgens eigen smaak voor ganzenlever of eenalternatief zoals Faux Gras van Gaia.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck pour Materne.
Enjoy !