Meteen naar de content
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Entrées

Feestelijke Foie (Faux) Gras

Vier het einde van het jaar met traditionele foie gras of faux gras, aan u de keuze!

Foie (Faux) Gras de fête
Ingrediënten
  • 320 g Foie Gras inschijfjes (Upignac) of Faux Gras
  • 1 Jonagold-appel
  • 50 g boter
  • 2 stronken grondwitloof
  • 1 dl appelsap Materne
  • Verse rozemarijnblaadjes
  • 4 speculaaskoekjes metchocolade

Voor de saus

Bereiding

Verwijder het klokhuis vande appel en snijd in gelijke partjes. Bak aan in de boter. Snijd de witloof inreepjes en stoof aan in de pan van de appelpartjes samen met gehakterozemarijn. Blus met het appelsap en laat gaar stoven. Warm voor de saus beidegeleien met de wodka, laat kort inkoken. Verkruimel de speculoos. Presentatie : Verdeel de saus over 4 borden. Presenteer telkens 4sneetjes foie gras met daarbij de andere garnituren : appel, witloof en dekoekjeskruimels. TIP: Kies volgens eigen smaak voor ganzenlever of eenalternatief zoals Faux Gras van Gaia.

  1. Verwijder het klokhuis vande appel en snijd in gelijke partjes. Bak aan in de boter. -
  2. Snijd de witloof inreepjes en stoof aan in de pan van de appelpartjes samen met gehakterozemarijn. Blus met het appelsap en laat gaar stoven.
  3. Warm voor de saus de jam en de gelei met de wodka, laat kort inkoken.
  4. Verkruimel de speculoos.
  5. Presentatie : Verdeel de saus over 4 borden.
  6. Presenteer telkens 4 sneetjes foie gras met daarbij de andere garnituren : appel, witloof en dekoekjeskruimels.
    TIP: Kies volgens eigen smaak voor ganzenlever of eenalternatief zoals Faux Gras van Gaia.

Miammmm

Recept gemaakt door Stefaan Daeninck pour Materne.

Enjoy !

Ook nu

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket