Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Christmas
Desserts

Kaastaart met een bodem van peperkoek, mousse van cashewnoten en veenbessencompote van Materne

Beëindig je feestmaaltijd in schoonheid met een heruitgevonden kaastaart, bereid met de veenbessencompote van Materne en een onmisbaar kerstingrediënt: peperkoek. Dit creatieve dessert biedt een heerlijke mengeling van smaken en texturen die zelfs de meest veeleisende proevers zal verleiden!

Cheese cake, base au pain d’épice, mousse noix de cajou et compote d’Airelles Materne
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 150 min
Ingrëdienten 

Voor een taart met een diameter van 20 cm

Voor de peperkoek

  • 165 g volkorenbloem
  • 11 g bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • 25 g bruine suiker
  • 65 g boter
  • 125 g honing
  • 100 g room

Voor de mousse

  • 2,5 kopjes cashewnoten 
  • 1/4 kopje limoensap
  • 1/4 kopje plantaardige melk
  • 1/4 kopje esdoornsiroop
  • 1/4 kopje gesmolten kokosolie
                        Bereiding

                        Cheese cake, base au pain d’épice, mousse noix de cajou et compote d’Airelles Materne


                        1. Maak de bodem van peperkoek:
                          Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng in een eerste kom de bloem, het bakpoeder en de kruiden. Warm de honing lichtjes op met de boter en de bruine suiker tot alles mooi homogeen is. Voeg vervolgens de room toe en meng met de klopper. Voeg het vloeibare en het droge mengsel samen en roer door elkaar met een spatel of een houten lepel.
                          Giet alles in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en zet gedurende 50 min tot 1 uur in de oven. Prik na 50 min met een mes in het midden van het gebak om te controleren of het klaar is. Er mag geen deeg aan het mes zitten als je het eruit trekt. Laat afkoelen en wacht 24 uur voor je van de peperkoek eet.

                        2. Bereid ondertussen de mousse: Laat de cashewnoten 30 minuten weken, spoel ze af en giet het vocht weg.

                        3. Maal alle ingrediënten in de blender tot je een homogeen mengsel krijgt.

                        4. Neem je springvorm erbij.

                        5. Vet de vorm in en bestuif hem met bloem.

                        6. Leg je peperkoeken bodem onderaan in de springvorm. Giet de bereiding op basis van cashewnoten erover en zet gedurende minstens 4 uur in de koelkast.

                        7. Haal vlak voor het opdienen uit de vorm en giet er de veenbessencompote van Materne over.

                        Cheese cake, base au pain d’épice, mousse noix de cajou et compote d’Airelles Materne


                        Cheese cake, base au pain d’épice, mousse noix de cajou et compote d’Airelles Materne

                        Miammmm

                        Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                        Enjoy !

                        Gratis levering

                        gewoon thuisbezorgd!

                        Beveiligde betalingen

                        Bancontact / Visa / Mastercard

                        Verzorgde verzending

                        in een mooi pakket

                        Personaliseer uw boodschap

                        bij uw pakket