Plats
Eendenborst in de oven met veenbessencompote van Materne en aardappelpuree
Eendenborst is een grote klassieker voor de eindejaarsfeesten! Ontdek hem hier in een zoetzure versie, begeleid door de veenbessencompote van Materne die het vlees een heerlijke pittige toets geeft. Een winnende smaakcombinatie voor een feestelijk en verfijnd gerecht.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrëdienten
- 4 eendenborsten
- aardappelpuree
- 2 potten veenbessencompote van Materne
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Maak met behulp van de punt van een scherp mes inkepingen in het vel van de eendenborsten. Maak kruisgewijs inkepingen door van de ene naar de andere kant te snijden en vervolgens in de andere richting. Snijd niet te diep. Je hoeft enkel in de vetlaag te snijden. Wrijf de eendenborsten in met peper en zout laat het goed in de insnijdingen trekken.
-
Laat de eendenborsten 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
-
Leg ze op de velkant in een ovenbestendige pan. Laat het vel 5 minuten aankleuren op een middelhoog vuur. Draai de eendenborsten pas om als zich een goudbruin korstje gevormd heeft en ze gemakkelijk loskomen van de pan.
-
Als de velkant mooi goudbruin is, draai je de eendenborsten om en laat je ze nog 3 minuten verder bakken. Zet vervolgens 10 à 15 minuten in de oven naargelang de gewenste cuisson.
-
Dien de in plakjes gesneden eendenborst op met de puree en de veenbessencompote van Materne.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !