Ingrédients
- 12 Zeeuwse Creuses
- 4 mini grondwitloof
- 40 g boter
Voor de vinaigrette
- 100 g Frambozenconfituur Materne
- 2 sjalotten fijn gesnipperd
- 1 dl frambozenazijn
- 1 dl olijfolie
- Zwarte peper uit de molen
- 3 g Korianderblaadjes gehakt
Préparation
-
Open de oesters, recupereer het vocht. Verwijder de oester voorzichtig en reinig de schelp.
-
Snijd de witloof in fijne reepjes.
-
Warm de boter ‘noisette’ en stoof er de witloof in aan. Blus met het gezeefde oestervocht.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en breng op smaak met zwarte peper. Warm lauw.
- Presenteer de oesterschelpen op grof zout. Lepel er wat van de witloofstoof in en schik er de oester op. Werk af met de lauwe vinaigrette
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !