Apéros
Rolletjes van geroosterde courgettes met yoghurtsaus met light-kersenconfituur
Ontdek ons heerlijke recept voor rolletjes van geroosterde courgettes met daarbij yoghurtsaus met light-kersenconfituur. Een echte lekkernij!
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 courgettes
Voor de marinade:
- 50 ml olijfolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 snuifje Spaanse peper
- Peper en zout
Voor de saus:
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 el lightconfituur met kersen van Materne
- Peper en zout
- 1 takje munt, versnipperd
- 1 takje verse basilicum, versnipperd
Bereiding:
- Snijd de courgettes in de lengte in schijven van ongeveer 4 mm dik.
- Bereid de marinade. Meng daarvoor in een kom de olijfolie met de paprika, de Spaanse peper, het zout en de peper.
- Bestrijk de courgetteschijven aan beide kanten met de marinade. Bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant in de pan of op de barbecue tot ze in het midden zacht en aan de buitenkant licht geroosterd zijn.
- Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten te mengen en 1 theelepel van de marinade toe te voegen.
- Maak na het bakken rolletjes van de courgettes en leg ze op een schotel. Dien ze op met de confituursaus.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share