Plats
Balletjes op Luikse wijze
Houdt u van Luikse gehaktballetjes? U zult deze geweldig vinden!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 800 g gemengd gehakt (kalfs-varken)
- 1 ei
- 80 g paneermeel met kruiden
- 100 g boter
- 1 bokaal krieken op siroop Materne
- 400 g aardappelbolletjes voorgekookt
- 20 Parijse champignons
Voor de saus
- 6dl bruine fond
- 2 dl siroop (krieken op siroop Materne)
- 100 g kriekenkonfituur Materne
- 1 dl peket (Luikse jenever)
- Verse rozemarijn
Bereiding
- Maak de balletjes: meng het gehakt met het ei en paneermeel. Maak gelijke bolletjes en bak ze aan in de boter. Haal uit de pan en bak vervolgens de champignons en de aardappelbolletjes.
- Meng alle ingredienten voor de saus en gaar er de gehaktballetjes in.
- Presentatie : presenteer gehaktballetjes met voldoende krieken. Schik er de aardappelbolletjes en champignons bij.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share