Ingrediënten (voor 4 personen)
- 800 g varkens- en kalfsgehakt
- 1 ei
- 80 g gekruid paneermeel
- 100 g boter
- 1 pot kersen op siroop van Materne
- 400 g voorgekookte minikrieltjes
- 20 Parijse champignons
- 6 dl bruine bouillon
- 2 dl siroop (kersen op siroop van Materne)
- 100 g kersenconfituur van Materne
- 1 dl Peket
- Verse rozemarijn

- Bereid de gehaktballetjes: meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Maak balletjes van dezelfde grootte en bak ze in de boter. Haal uit de pan en bak de champignons en vervolgens de aardappelkrieltjes.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en kook er de gehaktballetjes in.
- Presentatie: presenteer de gehaktballetjes met voldoende kersen. Voeg de aardappels en champignons toe.
Hmmm
Recept samengesteld door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy!