Boulettes façon Liégeoise

Balletjes op Luikse wijze

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 800 g varkens- en kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 80 g gekruid paneermeel
  • 100 g boter
  • 1 pot kersen op siroop van Materne
  • 400 g voorgekookte minikrieltjes
  • 20 Parijse champignons
              Voor de saus
                Bereiding
                Bereid de gehaktballetjes: meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Maak gelijke balletjes en bak ze in de boter. Haal ze uit de pan en bak de champignons en vervolgens de kleine aardappelknoedels. Meng alle ingrediënten voor de saus en bak er de gehaktballetjes in. Presentatie: presenteer de gehaktballetjes met voldoende kersen. Voeg de aardappelknoedels en champignons toe.
                1. Bereid de gehaktballetjes: meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Maak balletjes van dezelfde grootte en bak ze in de boter. Haal uit de pan en bak de champignons en vervolgens de aardappelkrieltjes.
                2. Meng alle ingrediënten voor de saus en kook er de gehaktballetjes in.
                3. Presentatie: presenteer de gehaktballetjes met voldoende kersen. Voeg de aardappels en champignons toe.

                Hmmm

                Recept samengesteld door Stefaan Daeninck voor Materne.

                Enjoy!