
Goûters
Mirabellen Tarte Tatin
Een origineel recept voor Mirabelle tarte tatin in Materne siroop, met de goede kant naar boven gekeerd na het koken.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrëdienten
- 4 vellen bladerdeeg van 12 cm diameter
- 2 grote rode ajuinen
- 50 g & 200 g boter
- 2 bokalen Mirabellen op siroop Materne
- 200 g platte kaas (type Philadelphia)
- Citroentijm
- 100 g griessuiker
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Reinig de ajuinen en snijd ze in fijne plakjes. Stoof ze aan in 50 g boter tot zacht.
-
Verwijder voorzichtig de pit uit de Mirabellen.
-
Neem 4 taartvormen van 10 cm diameter en verdeel er de rode ajuin en blaadjes citroentijm in. Schik daarop de Mirabellen. Werk af met telkens 50 g boter en 20 g suiker. Plaats gedurende 5 min in uw voorverwarmde oven. Haal uit en schik er de bladerdeeg over. Duw de randen wat naar binnen. Plaats terug in de oven en bak gedurende 10 minuten tot goudbruin. Ontvorm door taart om te draaien op het bord.
-
Presenteer samen met een glas overheerlijk Materne vruchtensap.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Stefaan Daeninck.
Enjoy !