Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 pot krieken op siroop van Materne
- 200 g verse kaas
- 50 g fijne suiker
- 50 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 40 g volle melk
- 40 g appelsap van Materne
- Verse munt
- 1/3 pot krieken op siroop van Materne
- 100 g kersenconfituur van Materne
- 1 dl gin

- Voor de clafoutis: meng alle ingrediënten behalve de krieken en klop tot een gladde massa. Giet in een siliconenvorm gevuld met krieken en bak in een voorverwarmde oven op 190 °C. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
- Mix alle ingrediënten voor de granité tot een gladde massa en zet in de vriezer. Meng elke 1/4 uur met een vork. Laat ongeveer 3 uur bevriezen.
- Presenteer mooi gesneden op een lijn van niet ingevroren sap, afgewerkt met verse muntblaadjes.
- Zet de granité in een glaasje ernaast op het bord.
Hmmm
Recept geceëerd door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy!