Clafoutis et granité des meilleures cerises

Clafoutis en granité van de lekkerste krieken

Ingrediënten (voor 4 personen)
                    Voor de kriekengranité
                      Bereiding
                      Voor de clafoutis: Meng alle ingrediënten, behalve de kersen, en klop tot een gladde massa. Giet in een siliconenvorm gevuld met kersen en bak in een voorverwarmde oven op 190°C. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Mix alle ingrediënten voor de granita tot een gladde massa en plaats in de vriezer. Meng elke 1/4 uur met een vork. Laat +/- 3u bevriezen. Presenteer mooi gesneden op een lijn van niet bevroren sap, werk af met verse muntblaadjes. Plaats de granita in een glaasje ernaast op het bord.
                      1. Voor de clafoutis: meng alle ingrediënten behalve de krieken en klop tot een gladde massa. Giet in een siliconenvorm gevuld met krieken en bak in een voorverwarmde oven op 190 °C. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
                      2. Mix alle ingrediënten voor de granité tot een gladde massa en zet in de vriezer. Meng elke 1/4 uur met een vork. Laat ongeveer 3 uur bevriezen.
                      3. Presenteer mooi gesneden op een lijn van niet ingevroren sap, afgewerkt met verse muntblaadjes.
                      4. Zet de granité in een glaasje ernaast op het bord.

                      Hmmm

                      Recept geceëerd door Stefaan Daeninck voor Materne.

                      Enjoy!