Desserts
Clafoutis en granite van de lekkerste krieken.
Probeer dit recept voor kersen clafouti en granita. Je zult niet teleurgesteld zijn!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 bokaal uitgelekte krieken op siroop Materne
- 200 g philadelphia natuur
- 50 g griessuiker
- 50 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 40 g volle melk
- 40 g appelsap Materne
- Verse munt
Voor de granite van kersen
- 1/3 bokaal krieken op siroop Materne
- 100 g kriekenkonfituur Materne
- 1 dl Gin
Bereiding
- Voor de clafoutis: meng alle ingrediënten, uitgezonderd de krieken, en klop tot een stevige massa. Stort in een met krieken gevulde siliconenvorm en bak in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat lauw worden en ontvorm.
- Mix alle ingredienten voor de granité tot een gladde massa en plaats in de vriezer. Roor om het kwartier om met een vork. Vries een 3-tal uur.
- Presenteer mooi versneden op een streep van niet ingevroren sap, werk af met verse muntblaadjes.
- Schik er de granite naast in een potje.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share