Ingrediënten
- 2 el Materne 4 gele vruchten
- 4 rode chilipepers
- 75 g suiker
- 2 teentjes look
- 1 tl tomatenpuree
- 200 ml water
- 100 ml wittewijnazijn
- 1 el maïszetmeel
- 1 kipfilet
- 8 loempiavellen
- 2 wortelen
- 1 prei
- 250 g sojascheuten
- 1 eigeel
Bereiding
- Snijd de groenten en de kip in kleine stukjes en bak in de wokpan.
- Leg het mengsel op de loempiavellen en bestrijk de randen met wat losgeklopt eigeel.
- Vouw de linker- en rechterhoek naar binnen en rol de loempia op.
- Bak de loempia's goudbruin op 180 °C. Meng de suiker met het water en breng aan de kook.
- Snipper de look en de pepers fijn. Mix en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de suikerstroop. Voeg na enkele minuten ook de wittewijnazijn en de confituur toe.
- Meng het maïszetmeel met een scheutje water, voeg aan je dipsaus toe en laat afkoelen. Dippen maar!
Hmmm
Recept gecreëerd door Materne.
Enjoy!