Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
 • fr
 • nl
Desserts

Citroentaartjes met verrassing

Vandaag stellen we u voor de traditionele citroentaart te maken! Een genot voor de smaakpapillen.

Tartelettes au citron surprise
Ingrediënten

Voor de citroencrème

Voor het eiwitschuim

 • 4 eiwitten
 • 100 g griessuiker
      Bereiding

      Schik het kruimeldeeg inde taartbodems en druk goed aan. Verdeel er bakpapier over en vul met drogebonen. Bak gedurende een 30-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180°C,verwijder de bonen en laat afkoelen. Haal uit de vorm. Maak de citroencrème:Breng het citroensap met 100g suiker aan de kook. Klop de eierdooiers met de200g suiker tot een witte massa (ruban). Giet er het citroensap bij en brengkort aan de kook. Neem van het vuur en smelt er de geweekte en uitgeknepen gelatinebij. Verdeel een lepel 4 gele vruchtenconfituurop de taartbodems en vul op met de citroencrème. Plaat een 2-tal uur in dekoeling. Klop de eiwitten met desuiker luchtig tot een stevige massa. Presentatie : Presenteer het eiwit op detaartjes en brand af met uw gasbrandertje.

      1. Schik het kruimeldeeg inde taartbodems en druk goed aan. Verdeel er bakpapier over en vul met drogebonen. Bak gedurende een 30-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180°C,verwijder de bonen en laat afkoelen. Haal uit de vorm.
      2. Maak de citroencrème:Breng het citroensap met 100g suiker aan de kook. Klop de eierdooiers met de200g suiker tot een witte massa (ruban). Giet er het citroensap bij en brengkort aan de kook. Neem van het vuur en smelt er de geweekte en uitgeknepen gelatinebij.
      3. Verdeel een lepel 4 gele vruchtenconfituurop de taartbodems en vul op met de citroencrème. Plaat een 2-tal uur in dekoeling.
      4. Klop de eiwitten met desuiker luchtig tot een stevige massa.
      5. Presentatie : Presenteer het eiwit op detaartjes en brand af met uw gasbrandertje.

      Miammmm

      Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.

      Enjoy !

      Gratis levering

      gewoon thuisbezorgd!

      Beveiligde betalingen

      Bancontact / Visa / Mastercard

      Verzorgde verzending

      in een mooi pakket

      Personaliseer uw boodschap

      bij uw pakket