Mini-quiches à la confiture de cerises

Mini quiche met kersenconfituur

Ingrediënten
  • Materne kersenconfituur
  • Spekblokjes
  • Ui
  • Eieren
  • Cheddar
  • Roldeeg (voor hartige taart)
  • Platte peterselie
  • Roomboter
  • Crème fraîche
Bereiding
  1. Verwarm de ovenvoor op 200°C. Bak terwijl de spekblokjes in een koekenpan en voeg de ui,provençaalse kruiden en de confituur toe tot deze begint te karamelliseren enhet vocht verdampt.

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak terwijl de spekblokjes in een koekenpan en voeg de ui, provençaalse kruiden en de confituur toe tot deze begint te karamelliseren en het vocht verdampt.
  2. Klop in eenmengkom de eieren los samen met de crème fraîche en de slagroom. Voeg ook defijngehakte peterselie en ¾ van de geraspte cheddar toe, breng op smaak metpeper en zout.

    Klop in een mengkom de eieren los samen met de crème fraîche en de slagroom. Voeg ook de fijngehakte peterselie en ¾ van de geraspte cheddar toe, breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij 24 cirkeltjes uit het bladerdeeg, vet de minimuffinbakplaat in en leg het deeg erop. Giet eerst het spekmengsel er in en vervolgens het eimengsel. Strooi de rest van de cheddar over de quiches, stop ze 15 minuten in de oven en smullen maar!
    Snij 24 cirkeltjes uit het bladerdeeg, vet de minimuffinbakplaat in en leg het deeg erop. Giet eerst het spekmengsel er in en vervolgens het eimengsel. Strooi de rest van de cheddar over de quiches, stop ze 15 minuten in de oven en smullen maar!

Miammmm

Recept gemaakt door Materne. 

Enjoy !