Entrées
Salade met venkel en clementinesap
Proef van onze smakelijke venkelsalade met een vleugje clementine sap van Materne. Een explosie van frisse, vitaminerijke smaken voor een lichte, verfrissende smaakervaring!
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 venkelknollen
- 2 sinaasappels
- 1 rode ui
- 50 g ontpitte zwarte olijven
- Een paar blaadjes verse munt
- Zout en peper
Voor de vinaigrette
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 6 el olijfolie
- 4 à 6 el clementinesap
Bereiding:
- Snijd de venkel in fijne reepjes met een mandoline. Houd wat venkelloof opzij voor de afwerking op het einde.
- Snijd de sinaasappels ‘à vif’ en haal de partjes eruit. Schil de rode ui en snijd hem in fijne reepjes.
- Leg de venkelreepjes en de sinaasappelpartjes in een schaal.
- Voeg de reepjes rode ui toe en schik er de olijven tussen. Kruid af met peper en zout.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen tot je een homogeen mengsel krijgt.
- Giet de vinaigrette over de bereiding en garneer met wat venkelloof en een paar blaadjes munt.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share